Elismerések

2023.12.25. 17:29

Kitüntetéseket adtak át Karácsondon

Karácsond Községért díjat kapott Kissné dr. Kiss Mária háziorvos és a Karácsond Községvédő és Szépítő Egyesület.

Szabó István

Földi Csaba (balról) és Szabó Zsolt a díjátadón

Forrás: Földi Csaba Polgármester/Facebook

Karácsond községi karácsonyi ünnepségének hagyományosan kiemelkedő része volt a települési kitüntetések átadása, számolt be portálunknak Földi Csaba polgármester. Közlése szerint a 2023-ban 700 éves Karácsondon megújult a községünk címere és zászlója, és a korábbi kitüntetések mellett új díjat, a Karácsond Község Díszpolgára elismerést is átadhatta ebben az évben. 

– Ez az első alkalom, hogy az önkormányzat díszpolgári címet adományozott. Ezért is volt örömteli esemény számomra, hogy ezt az elismerést 2023-ban olyan köztiszteletben álló személynek adhattam át, akire mi, karácsondiak, méltán vagyunk büszkék, és akinek köszönettel és elismeréssel tartozunk. Önkormányzatunk képviselő-testülete Karácsond Község Díszpolgára kitüntető címet adományozott Szabó Zsolt országgyűlési képviselő részére a település fejlődése és fejlesztése érdekében kifejtett áldozatos munkája, segítő tevékenysége elismeréseként. A képviselő úrral már több mint 10 éve együtt, eredményesen dolgozom Karácsond fejlődéséért, településünk megújításáért és akivel remélem, hogy a következő években is hasonló sikereket és eredményeket érünk el közösen, mely a mindannyiunk által szeretett településünk fejlődését szolgálja – fogalmazott Földi Csaba.

Ezt követően került sor a Karácsond Községért díj átadására, melyet idén két díjazott is átvehetett, folytatta a polgármester. 

– Önkormányzatunk képviselő-testülete Karácsond Községért kitüntető címet adományozott a mindannyiunk által szeretett és tisztelt Kissné dr. Kiss Mária, településünk háziorvosa részére kiemelkedő gyógyító és egészségügyi tevékenységéért, a helyi lakosság körében magas szakmai színvonalon végzett áldozatos és lelkiismeretes munkája elismeréseként. A doktornő személyében településünkhöz hűen ragaszkodó, a község érdekében dolgozó, a köz javáért ténykedő, sok mindenről lemondó, a szabadidejét feláldozó személy, igazi közösségi ember csatlakozott a kitüntetettjeink tiszteletreméltó táborához – emelte ki a polgármester.  

–  A Karácsond Községvédő és Szépítő Egyesület szintén az említett kitüntető címet érdemelte ki a település szépítése érdekében évtizedeken át végzett áldozatos és lelkiismeretes közösségi munkája elismeréseként. A Karácsond Községért díjat az egyesület jelenlegi elnöke, Debrei András vette át. Az egyesület tagjaival a községért, annak szépítéséért, közösségi munkájukban és vállalt feladataikban elhivatott csoport lépett a kitüntetettek megbecsült sorába – hangsúlyozta Földi Csaba.

A polgármester a maga, a képviselő-testület és a község lakói nevében gratulált a kitüntetetteknek, és mondott köszönetet nekik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában