Advent

2023.12.24. 13:10

Koronázd meg a mai estédet azzal, hogy Jézus eljövetelére emlékezel, hangzott el Gyöngyösön + fotók

Immár ég mind a négy gyertya a gyöngyösi adventi koszorún.

Szabó István

A negyedi adventi gyertyát is meggyújtották Gyöngyösön

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Vasárnap délelőtt a gyöngyösi Belváros téren a negyedik gyertyát is meggyújtották az adventi koszorún. Nagy Gábor, az Üdvhadsereg kapitánya, lelkipásztor arról beszélt, hogy a szentestéig adatott néhány óra számunkra, hogy felidézzük Keresztelő János kérdését:

– Te vagy-e az eljövendő, vagy mást várjunk? Az a jó hírem neked most, ma, amikor készülünk a szenteste csodájára, hogy Jézusban nem fogunk csalódni. Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő. Megbocsájtja minden bűnünket, és megtisztít minden gonoszágtól. Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy üdvözüljön a világ őáltala. Eljött közénk a Fiúisten, és örvendezhetünk, mert őáltala, az ő érdeméért már múlik a sötétség és már fénylik az igaz világosság. Kérlek, a szentestére való készülődés utolsó simításaként koronázd meg a mai estédet, hogy az Úr Jézus Krisztusnak az eljövetelére emlékezel úgy, hogy el tudd mondani: én Jézust kerestem ebben az évben karácsonykor – intézte szavait a hallgatósághoz Nagy Gábor.

A lelkipásztor ezután Hiesz György polgármesterrel együtt meggyújtotta a negyedik gyertyát. Az ünnepi eseményt Domoszlai Sándor énekművész színvonalas előadása foglalta keretbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában