Burkolatjavítás

2023.12.28. 12:25

Az M3-ason Hatvan és Gyöngyös között sávzárásra kell számítani

Javítják a burkolatot az M3 Hatvan és Gyöngyös közötti részén mindkét irányban. Érdemes néhány dologra odafigyelni.

Heol.hu

Az M3-as autópálya Hatvan és Gyöngyös közötti szakaszán csütörtökön burkolatjavítás miatt mindkét irányba sávzárásra kell számítani, derül ki az Útinform tájékoztatásából

Emiatt is fokozottan érdemes figyelni, és ahogy az Szimicsku László, a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatójának szavaiból kiderül a honlapjukon közzétett videóból, mindig érdemes néhány alapvető dolgot betartani, hogy elkerüljük a baleseteket, torlódásokat. Mint mondta, a napokban M3-ason történt ráfutásos baleset, melynek következtében húsz kilométeres dugó alakult ki.

A kommunikációs igazgató kiemelte, nagyjából kettő másodperc az a távolság biztonságosan, ameddig meg tudunk állni az előttünk lévő mögött, hogyha ő fékez, ezt tehát mindenképp érdemes betartani. 

– A másik ok az, hogy nagyon sokan előveszik a telefont, és egy látott baleset miatt elkezdenek filmezni vagy fotókat készíteni. Ha biztonsággal el tudnának haladni a baleset mellett, akkor is lelassítanak, hogy elkészítsék a felvételeket, s emiatt a forgalmat is belassítják. Szintén az M3-ason történt olyan eset, hogy nem is volt baleset, de mivel sokan lassítottak, filmeztek, így nyolc kilométeres dugó alakult ki – jegyezte meg Szimicsku László a  Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. honlapján közzétett videóban. 

Hozzátette, ha az ember a közlekedési- és időjárási viszonyoknak, forgalomnak megfelelően közlekedik, és betartja a KRESZ előírásait, nem hajt gyorsan, akkor sokat tehet azért, hogy biztonságban elérjen, ahová szeretne. Ők pedig az útfelületet biztosítják ehhez megfelelő minőségben, s az információs táblákon minden olyan szükséges adatot megosztanak az utasokkal, mely az utazásukat és előrehaladásukat segíti. 

– Az információ áramlás szempontjából igyekszünk mindent megtenni az Útinformon keresztül is – jegyezte meg a kommunikációs igazgató, aki elmondta, a főpálya 19 százaléka újult meg 2023-ban, vagyis nagyjából 230 kilométeren újultak meg a burkolatok. Emellett 110 hidat és felüljárót újítottak meg. A felújításokat a következő években is folytatják. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Novotni Ákos/24 óra)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában