Akadt dolga a télapónak

2023.12.11. 10:46

Mezőtárkányon road show-zott a Mikulás, a LEGO-tól a jó ebédig mindent hozott

Programokban zsúfolt hetet tudhatnak maguk mögött a Mezőtárkányon élők. Nagy örömet szereztek például a helyi általános iskolás gyerekek számára az adományt osztó Család- és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozói Mátyus Piroska intézményvezető asszony vezetésével, mikoris az elmúlt hét hétfő délelőttjén LEGO építőjátékot adtak át. Az adományt a Kárpátok Alapítvány és a Kis Bocs Baba Mama Közhasznú Egyesület juttatta el a településre.

Sike Sándor

A télapó csomaggal kedveskedett a gyerekeknek

Forrás: Beküldött

A LEGO adományozás napján ízlésesen megterített asztalok mellett köszöntötték a közfoglalkoztatottakat is a település vezetői a művelődési házban. A megjelenteket Pásztor István alpolgármester köszöntötte, majd adta át a szót Tóthné Szabó Anitának. A polgármester asszony megköszönte a dolgozók éves munkáját, vázolta azokat a területeket, ahol számítottak munkájukra és ahol hasznos, a települést előrevivő tevékenységet végeztek.

A faluvezető beszéde után ajándékcsomagot kaptak a dolgozók. Pásztor István a megjelentek nevében köszönte meg a polgármesternek azt – az időt, energiát nem kímélő – hozzáállását a közmunkaprogramhoz amit végez és adott át egy csokor virágot. Az ajándékozás után a jól megérdemelt ünnepi ebéddel és a felhőtlen szórakozással telt a délután.

Kedden délelőtt már a Mesevár óvodába érkezett a Mikulás. A télapó csomaggal kedveskedett a gyerekeknek. Még ezen a napon délelőtt – de más helyszínen – a Gézengúz Biztos Kezdet Gyerekház Mikulás ünnepségét tartották. Itt a gyerekház szolgáltatásait rendszeresen igénybevevő kisgyerekek  és szüleik töltöttek el vidám perceket és gazdagodtak ajándékokkal. Szerdán délelőtt pedig már az általános iskolábn volt dolga a télapónak, ahová szintén csomagokkal érkezett.

Délután a helyi művelődési ház telt meg zsúfolásig. Kisgyerekek, óvodások, általános iskolába járó gyerekeket, szüleik töltötték meg a sorokat. Nem mást vártak, mint a Kiss Kata zenekart, akik a " Pattanj Pajtás " című interaktív előadásuk során minden korosztályt megmozgattak.  Nagy sikert arattak, mikor a színpadra szólították az óvónőket, iskolai pedagógusokat, valamint a polgármester asszonyt, akik remek, közös táncot mutattak be a pódiumon.

Berényiné Szabó Beáta a Gézengúz Biztos Kezdet Gyerekház vezetőjétől tudtuk meg azt, hogy pénteken tíz órától a művelődési házba várták ismét a gyerekeket, ahol a jászszentandrási amatőr színész csapat – a Mici és Miki – az interaktív zenés magic show világába röpítette el a legkisebbeket. Az 5d-s effektek és az életnagyságú Disney mese hősök mellett a rocktélapóval is bulizhattak a kispajtások. A rendezvényen csokikat, ajándékokat kaptak a gyerekek.

– Ez a hét rendezvények szempontjából szombaton zárult – ezt már Pásztor István mondta portálunknak.

Ekkor a délutáni órákban a Gyöngyvirág Nyugdíjas Klub tartotta szokásos évi rendezvényét. Megjelent az eseményen Farkas Attila, a Heves vármegyei nyugdíjas szervezet vezetője, aki szólt a megjelentekhez. Szintén köszöntötte az egybegyűlteket Tóthné Szabó Anita, aki méltatta a klub tagjainak tevékenységét. Az ajándékozás és a vacsora után a táncparketté volt a főszerep: az idősebb tagok fiatalokat megszégyenítő lelkesedéssel táncoltak, énekeltek.

– A rendezvények Mezőtárkány Község Önkormányzatának,  a Mezőtárkányi Roma Nemzetiségi Települési Önkormányzat, pályázati források,  magánszemélyek adományából, lelkes támogatók munkájából valósultak meg – tette hozzá az alpolgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában