Összefogás

2023.12.04. 12:54

Nagy értékű ajándékot ad az egri Rotary Club 4 egri középiskolásnak

Az egri Rotary Club ebben az évben kezdeményezett először adventi ajándékozását az egri középiskolás fiatalok javára. Százezer forintos ajándékot kapnak a tanulók.

Fekete-Vadászi Erika

Az egri Rotary Club adventi ajándékozásának célja, hogy emeljék a karácsonyi várakozás fényét, s örömet okozzanak olyan rászoruló fiatal középiskolásoknak, aki hátrányos helyzetük miatt ilyen értékű ajándékot nem remélhetnének, derül ki a club portálunknak eljuttatott tájékoztatójából. 

– Olyan diákokat ajándékozunk meg, akik tanulmányaikban jól teljesítenek, valamilyen területen kiemelkednek, és maguk is tesznek a közösségükért. A Rotary eszmeiségének megfelelően, a cselekvő humanizmus szellemiségében tevékenykedő fiatalok erőfeszítéseit szeretnénk ezzel az ajándékkal elismerni. A Rotary Club Eger további célja az Egerhez való tartozás, a közösségi szellem erősítése, valamint a szeretetteljes összefogás erejének megmutatása – hangsúlyozták. 

Az ajándékozásra négy középiskola jelölhette diákjait, a célban megjelölt szempontok figyelembevételével. Minden adventi vasárnapon egy-egy fiatal kapja meg ajándékát Egerben a Dobó téren, az adventi gyertyagyújtás eseményéhez kapcsolódva. 

Százezer forint értékkel bír a kiérdemelt ajándék, melyet egri vállalkozások és magánszemélyek felajánlásából gyűjtött össze a club, jegyezték meg. 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: PixaBay)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában