Vadászat

2023.12.03. 08:20

Több az öreg bika a terítéken Hevesben

Már látszanak a középkorú gímszarvas bikák kíméletére és öregbítésére bevezetett hatósági korlátozások eredményei Heves vármegyében, egyértelmű a javulás a trófeák minőségében – hangzott el az Egerben tartott Nimród fórumon, melyről a kormányhivatal számolt be.

Heol.hu

Demeter Erzsébet főosztályvezető szólt a fontos témáról

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Az erdőgazdálkodók, vadásztársaságok, vadászok és szakértők számára a napokban szervezett rendezvényen a kormányhivatal agrárügyi főosztályának vezetője közölte: a vármegyében 350 ezer hektáron 62 vadászatra jogosult végez vadgazdálkodási tevékenységet. Demeter Erzsébet előadásában a minőségi gazdálkodásra hívta fel a figyelmet, hozzátéve, vármegyeszerte nő a gímszarvas állománya. Mint mondta, a vadászati hatóság általi korlátozások mára egyértelműen igazolódtak, növekszik a terítéken az öreg bikák száma és javul az érmes trófeák aránya. 

A Nimród vadászújság és az Országos Magyar Vadászkamara területi szervezetének rendezvényén Ignácz Balázs főispán és dr. Juhász Attila Simon, a vármegyei közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket. 

Az esemény résztvevői a programhoz kapcsolódóan Jeles Teréz festőművész alkotásait is megtekinthették a vármegyeháza folyosóján - adta közre honlapján a Heves Vármegyei Kormányhivatal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában