Nyílt nap

2023.12.05. 11:33

Nyílt napon ismerkedhettek meg a leendő eszterházysok az egri egyetemmel + fotók

Az alapképzésekről, a felsőoktatási szakképzésekről, a duális képzésekről így első kézből értesülhettek a rendezvényen.

Molnár Helga

Nyílt nappal várták az érdeklődőket a Líceumban

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

December 5-án az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) egri épülete is megnyitotta kapuit leendő hallgatói előtt, így az érdeklődőknek lehetőségük nyílt arra, hogy az intézmény falai között személyesen, testközelből tapasztalják meg, mi várhat rájuk sikeres felvételi esetén. Az intézmény egész napos programmal készült a továbbtanulni vágyóknak, akik többek között a képzési kínálattal, a felvételi eljárás menetével is megismerkedhettek, de a diákéletet meghatározó programokba is betekintés nyerhettek.

A nap kezdetén az érdeklődőket dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az EKKE rektora köszöntötte.
– Egy olyan egyetemre érkeztek most, melynek jogelőd intézményei 250 évesek. Tehát egy tradicionális intézménybe jöttek, s az egri Líceumnak egy nagyon szellemisége van, melyhez mi vezetők, oktatók próbálunk hozzájárulni – mondta. Hozzátette, céljuk, hogy magas minőségi képzést adjanak diákjaiknak, de ezen túlmenően szavai szerint stabil pont lennének életükben.

– Egy olyan pont, ahol jól érzik magukat, ahol hitből fakadó szeretetteljes támogatást kapnak oktatóiktól. Sokat dolgozunk azért, hogy ez megvalósuljon – emelte ki. A rektor szólt a hallgatói támogatási rendszerről, a programokról.

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona a jelenről is beszélt. Mint mondta, az egyetemet Európa legjobbjai közt is számon tartják.
– Nehéz volna kiemelni képzési területeinkről egyiket vagy másikat, de a pedagógusképzéssel ezt azért megtenném. Ennek a fellegvára vagyunk, országosan elismert e képzésünk. Gyakorlatorientált, mely egyedülálló, hiszen már az első félévtől megnézhetik a tanulóink a gyakorló iskolát – emelte ki. Végül sikeres felvételit kívánt a megjelenteknek, s szavai szerint reméli, hogy minél többen eszterházysokká válnak a későbbiekben.

Bukta Péter, az Oktatási Hivatal Felsőoktatási Felvételi Főosztály tájékoztatási osztályvezetője a felvételi eljárásról és annak módosulásáról szólt. A szeptemberben induló alapképzésekre, osztatlan mesterképzésekre, mesterképzésekre 2024. február 15-ig lehet jelentkezni.
– Fontos, hogy mindezt már csak online lehet megtenni, a magyarországi központi felsőoktatási felvételi eljárásra történő jelentkezés elektronikusan történik a felvi.hu honlap E-felvételi szolgáltatásán keresztül – hívta fel a figyelmet.

A köszöntők és a tájékoztatók után a nap folyamán megismerkedhettek továbbá az intézmény szakjaival és a képzési helyekkel. A nyílt napon körsétára is várták a megjelenteket, akik bejárhatták az egri campus épületeit. Az alapképzésekről, a felsőoktatási szakképzésekről, a duális képzésekről így első kézből értesülhettek a rendezvényen. Az eseményen az egri hallgatói élethez is közelebb kerülhettek, a kollégiumokról, támogatásokról is nyerhettek információkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában