Bajnokok

2023.12.04. 21:00

Olimpiai ezüstérmessel tesiztek az egri Wigneresek + fotók

A Küzdj meg a Bajnokkal! program legutóbbi helyszíne volt Eger és a Wigner. Lőrincz Viktor olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok birkózó tartott testnevelés órát.

Szabadi Martina Laura

Lőrincz Viktor olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok birkózó tartott rendkívüli testnevelésórát a Wignerben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Közel tíz éve járja az országot a Küzdj meg a Bajnokkal! program, melynek célja az iskolás gyerekek rendszeres sportolásra rávezető, a sportszeretetet elősegítő, egészségtudatos nevelése. A több állomásos sorozat legutóbbi helyszíne volt Eger és a Wigner, ahol hétfőn 14 órától az olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok birkózó, Lőrincz Viktor törzsőrmester tartott rendhagyó testnevelés órát.

Lőrincz Viktor elmondta, már többször is járt Egerben versenyen. Az iskola diákjai az óra elején elmondták, hogy ki mit sportol, majd együtt dolgoztak az olimpiai ezüstérmes birkózóval aki az óra végén ajándékokkal lepte meg a fiatalokat. 

Tóth György, az intézmény általános igazgatóhelyettese elmondta, a kadétprogramban résztvevő diákoknak szól a program, a vendéget a diákok érdeklődése alapján választották.

A  “Küzdj meg a Bajnokkal!” alapítvány programja idén a Honvédelmi Sportszövetséggel együttműködve részt vesz a Magyar Honvédség, a honvédelem, a kadét képzés és a toborzás népszerűsítésében. Ennek keretein belül a Sportszázad olimpikonjaival látogatja a Honvéd Kadét Programban résztvevő iskolákat országszerte. A program tanárai Magyarország olimpiai érmesei, olimipikonjai, világ– és Európa-bajnok, válogatott sportolói. A mindennapos testnevelés programjába beillesztve, a tanulók testnevelés óráit látogatják az élsportolók annak érdekében, hogy a sportolást, az egészséges életmódot népszerűsítsék.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában