Aszfaltcsík

2023.12.26. 12:47

Pély bekapcsolódott az EuroVelo 11 kerékpárútba

Pély ezzel a projekttel is közelebb került ahhoz, hogy bekapcsolódhasson a Tisza-tó vidékének turizmusába.

Hornyák Réka

Befejeződött Pély bekapcsolása az EuroVelo 11 kerékpár útvonal vérkeringésébe – olvasható Pély önkormányzatának sajtóközleményében. 

Az önkormányzat 85,89 millió forintos pályázati támogatást nyert a Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyú felhívás keretein belül, melyen elnyerte a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, valamint a Pély bekapcsolása az EuroVelo 11 kerékpár útvonal vérkeringésébe című pályázatot. 

A támogatásból, a turisztikai vonzerő növelése érdekében, kerékpáros pihenőhelyeket alakítottak ki a Jászsági-főcsatornán található Sajfoki szivattyútelep, Kétkémény környezetében, valamint Pély központjában, a Fő utca-Tarnai utca keresztezésénél. 

Az árvédelmi töltés kerékpáros megközelítése érdekében, a lakott terület határát jelentő Dobó István utcától új, önálló kerékpárutat építettek ki a Pélyi-csatornáig, az önkormányzat tulajdonában lévő fióktöltés mentén haladó földút helyén. Az így kiépült nyomvonal az árvédelmi töltésen haladó üzemi úthoz csatlakozva, közvetett, ám könnyű elérést biztosít a nemzetközi turisztikai nyomvonalnak számító EuroVelo 11 kerékpáros útvonalhoz

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában