Ajánló

2023.12.29. 06:55

Bulik és koncertek tömkelege vár ránk az év utolsó hétvégéjén Hevesben

A szilveszteri hétvége rengeteg programot tartogat számunkra. Összegyűjtöttük olvasóinknak, hogy könnyebben tudjanak válogatni.

Heol.hu

Az idei szilveszter is mozgalmasnak ígérkezik

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Péntek, december 29.

Eger

  • 19 órakor elkezdődik a Hütte - Egri Forralt Bor Napok a Dobó téren. Remek év végi bulinak ígérkezik, ugyanis egészen vasárnapig színes programokkal várják az érdeklődőket. Garantáltan lesznek forró italok, téli ételek és zenei produkciók. Pénteken este 7-kor Samantha Fox lép színpadra, hogy elkápráztassa a közönséget. Szintén pénteken Dj Dominique és Hütter is felelnek a jó hangulatért. Ahogy az az esemény leírásában szerepel, több borászat is képviselteti magát a Hütte - Egri Forralt Bor Napokon, így például Hangácsi és Fia Pincészet, a Juhász Testvérek Pincészete, az Ostoros Családi Pincészet, valamint a Petrény Winery, a Thummerer Pincészet és a Villa Völgy Pincészet borait is lehetőség nyílik megkóstolni. 
  • 19 óra 30 perctől a Csík zenekar ad koncertet az egri Körcsarnokban, a vendég pedig Hobo lesz.
  • 18 órától a Broadway Event Hall ad helyet az egri Borszalonnak, ami idén a szesztilalom, azaz a Nagy Gatsby idejét idézi meg.

Heves: 19 órától a Művelődési Központban retro Páholy lesz. A slágereket  Csepregi Éva, Hegyi Barbara, Nagy Adri, Kamarás Iván, Bebe, Kovács Péter-”Kovax” előadásában hallhatják. A jegyeket online is meg lehet váltani.

Felsőtárkány: Megtartja szokásos programját a baba-mama klub. A Baba-Mama Klub Felsőtárkányban nagyjából a Faluház megnyitásával egy időben jött létre, így már több mint tíz éve működik. A Klub fő célja, hogy a településen élő legifjabb gyerekeknek és szüleiknek találkozási lehetőséget és tartalmas programokat kínáljon.

Maklár: 9 órától 18 óráig véradást szerveznek a polgármesteri hivatal épületében. Mindenkit várnak, aki jótettel szeretné zárni az idei évet.

Répáshuta: Egy igazán különleges esti csillagászati programot – annak zárásaként pedig egy túraestet – ígér a Bükki Csillagda. A délelőtt 11 órakor kezdődő esemény része a létesítmény komplex látogatása, túra a Bolygótúra tanösvényen, s az esti csillagászati program. Programjuk ajánlásában a szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy Csillagoségbolt-park nagyon kevés van Európában. Csak olyan helyszínek kaphatják meg ezt a neves elismerést, ahol nagyon kicsi a fényszennyezés mértéke, és gyönyörűen láthatók a csillagok. A túra alkalmával lebonyolított számos program közül talán az esti csillagászati megfigyelés ígérkezik a legizgalmasabbnak. A Csillagdához kapcsolódik a négy kilométer hosszú Bolygótúra tanösvény is, amely a környék természeti, földtani és kultúrtörténeti értékei mellett egy lejárható Naprendszer-modellt is tartalmaz. Erre is felhívják a figyelmet a program összeállítói. Ami pedig az esti csillagászati programot illeti: azt felhős ég vagy eső sem gátolhatja meg. Felhős idő esetén éjszakai tanösvénybejárást és élőszavas planetáriumi csillagászati bemutatót tartanak. Esős időben planetáriumi csillagászati bemutató, filmvetítés és a VR-eszköz-használat az alternatív program. 

Szombat, december 30.

Eger: Szombaton többek között Nagy Feró zenél a Dobó téren, őt 20 órától hallgathatják.

Kisnána: évbúcsúztató túrát szervez a Kisnánai Várért Alapítvány. Fél tízkor indul a 12 kilométeres gyalogtúra a vár előtti parkolótól a sárga sáv jelzésen a Csurgó-kút forrásához, az út nagy részén az Első-Tarnóca-patak mellett. A visszafelé tartó út ugyanez. A túravezető Csabai András lesz. 

Sarud: 9 órától 14 óráig jótékonysági évzáró együttfőzésre hívja az érdeklődőket a sarudi Élményfalu a Varsa Élményporta területén. További részletek az esemény Facebook-oldalán tallhatók.

Vasárnap, december 31.

Eger: 6 órától 15 óráig ismét megtartják a hagyományos régiségvárást az Agria Park udvarán. A vasárnapi Dobó téri programban szerepel a Strong Threesome Band 18 órától, majd Pepe, Hütter, valamint Deniz és Orsovai Reni lépnek színpadra. Szilveszter napján éjfélkor pedig tűzijátékkal búcsúztatják az óvévet, s ünneplik az újat Eger szívében.

Hatvan: 19.00-tól a Hatvani Sport- és Rendezvénycsarnokban Aliennight & DiscosHit Legends Exclusive Szilveszteri Party-t tartanak.  A fellépők közt szerepel az Ámokfutók, Bárány Attila, és DJ Junior is.

Forrás: hatvaniturizmus.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában