Rendkívüli eredmény

2023.12.19. 18:47

Technikumi országos 15. helyen az egri Andrássy

Az országos, 2024-es TOP 100-as technikumi rangsort a 2023-as év adatai alapján készítették el.

Hornyák Réka

Az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium

Forrás: Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium/Facebook

A gimnáziumi TOP listákhoz hasonlóan megjelent a technikumi TOP 100-as rangsor is, az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium pedig Heves vármegye legjobbjaként, az országos lista 15. helyére került fel – adta hírül Facebookon az egri gimnázium hivatalos oldala

A Technikumi Rangsor 2024 TOP 100-as listája a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és Oktatási Hivatal közhiteles adatai alapján készül el. 

A rangsort hat összevont mutató alapján állítják össze. Ezek a szakképző intézménybe beiratkozó tanulók előző tanév végi tanulmányi eredménye, a kilencedik évfolyam megkezdésekor megírt bemeneti szakképzési kompetenciamérésen elért eredménye, az évfolyamot sikeresen teljesítők aránya, a technikum tanulóinak érettségi vizsgaeredménye, az intézmény teljes munkaidős oktatóinak az oktatói összlétszámukhoz viszonyított aránya, valamint az intézmény digitális eszközellátottsága. 

A végeredményt pedig az egyes mutatók normalizált skálán elért pontszáma adja, az elérhető maximális összesített pontszám 100. A rangsor az intézmények szintjén készült, összesítve az egyes feladatellátási helyekre vonatkozó adatokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában