Tiszta lap

2023.12.15. 14:30

Újra szavaznak Gyöngyösön a részvételi költségvetésről

Érvénytelenítették a Részvételi költségvetés eredményét a gyöngyösi testületi ülésen korábban felmerült problémák miatt.

Szabadi Martina Laura

Testületi ülés Gyöngyösön

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Érvénytelenítette a 2023-as Részvételi Költségvetés eredményét a képviselő-testület csütörtökön. Az ülésen kiderült, egy Facebook-oldal közzétett egy olyan videót, amelyben az látszik, hogy az online, mind a papíralapú  szavazásnál az adóazonosító jel-generátor  segítségével–akár korlátlan számban–létrehozott fiktív adóazonosító jellel lehetett szavazni. Visszakövetni pedig már nem tudják a szavazatokat, az eredményhirdetést követően ugyanis az elektronikus nyilvántartásból törölték az adatokat. Új szavazást tartanának, de a képviselő-testületnek eredménytelennek kellett nyilvánítania a korábbit.

Idén a képvislők 8 millió forintról döntöttek, ennyit lehet majd felhasználni és a korábbi street art projekt folytatása kapta a legtöbb voksot az október 11-én zárult szavazási szakaszban. A határozat szerint a szavazást újra kiírják, majd 30 napig lehet voksolni e-mailben és személyesen a városháza ügyfélszolgálatán szavazóponton, személyenként legfeljebb három javaslatra. Annak érdekében, hogy a szavazás tiszta legyen a leadott szavazat mellé köteles csatolni a lakcímkártya előlapját beszkennelve vagy lefényképezve.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában