Könyvtárosok

2023.12.22. 11:45

Tündérkönyvtáros lett 3 egri gyermekkönyvtáros is

Már az összes egri gyermekkönyvtáros birtokolja a tündérkönyvtáros címet.

Szabadi Martina Laura

A gyermekkönyvtárosok

Forrás: Bródy Sándor Könyvtár

– Nagy örömünkre idén a Bródy Sándor Könyvtárnak 3 tündérkönyvtárosa is van: Bálintné Fadgyas Eszter, Pauer Erika és Tilkiné Varga Katalin. Ők mindannyian a Gyermekkönyvtárunk lelkes tagjai – ídta hírül a Bródy Sándor Könyvtár.

Közleményük szerint a Kolibri Kiadó és Bosnyák Viktória, a Tündérboszorkány-trilógia szerzője, a Tündérkönyvtárosok Szövetségével minden évben keresi és meg is találja a köztünk élő Tündérkönyvtárosokat.

– Erre a kitüntető címre minden olyan felnőtt nevezhető, aki gyermekkönyvtárban dolgozik, és legalább öt, az intézményébe járó, olvasójeggyel rendelkező tanuló ajánlja őt egy rövid írásos indoklásban. Az idei átadó ünnepségre a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyermekkönyvtárában került sor, ahol a tündérek átvehették az elismerő okleveleiket. Tavaly Lovas-Szabó Kitti kolléganőnk kapta meg ezt a címet, így elmondhatjuk, hogy nálunk a Gyermekkönyvtárban mindenki tündér – tudatta a bibliotéka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában