Prevenció

2023.12.02. 15:00

Whiskey kóstolással tettek a szűrésekért Egerben + fotók

Jótékonysági kóstolót tartottak a Fúzióban a Movember egri tagjai.

Szabadi Martina Laura

A férfiegészség jegyében whiskey-kóstolót szerveztek a Fúzióban

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Péntek este a Gál Tibor Borászat Fúziójában tartottak jótékonysági kóstolót a Movember Magyarország Egyesület egri tagjai. Ezúttal nem a borok, hanem a whiskey és a prevenció volt terítéken a Fúzióban.

– Több mint egy tucat vendég jött el a kóstolóra. Ezek bevételeit minden évben ingyenes szűrések biztosítására fordítjuk – mondta Bátori Tamás mentálhigiénés szakember, az egri szervezet egyik vezetője. Kiemelte, a prevenció nagyon fontos a prosztatarákos megbetegedésekkel kapcsolatban. 

– A figyelmet ugye azzal is próbáljuk felhívni minden évben, hogy novemberben bajuszt növesztünk. Már 10 éve igyekszünk férfitársainkban tudatosítani a szűrések fontosságát. A bevételből december 6-án tartunk 13 órától 18 óráig  prosztataszűrést az egri Civil Házban. Hangsúlyoznám, hogy a PSA érték vizsgálata nem kellemetlen, nem kell hozzá urológushoz menni. Remélem, minél többen eljönnek majd az eseményre, annál is inkább mert tapasztalataink szerint a férfiak még kevésbé szeretnek orvoshoz, vizsgálatokra járni. A pénteki kóstolón is volt olyan vendég, aki ott döbbent rá, egész évben ingyenes szűrési lehetősége volt, mégsem ment még el vizsgálatokra, pedig tudja, hogy mennyire fontos a megelőzés – hangsúlyozta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában