Titkok

2024.01.20. 20:14

A besenyőtelki Rózsika minden titkot ismer, ami a kertészkedőknek hasznos lehet

Besenyőtelken Veres Jánosné Rózsika, mezőgazdasági őstermelő tart előadást január 23-án kedden délután öt órától a Berze Nagy János Iskola könyvtárában.

Barta Katalin

Veres Jánosné, Rózsika

Forrás: Beküldött

Besenyőtelken Veres Jánosné, Rózsika mindent tud, amit a kiskertelőknek tudni érdemes. Több évtizedes őstermelői múlttal rendelkezik. A családi gazdaságban a saját portáján négy évszakon át termeszti azokat a növényeket, palántákat, zöldségeket, virágokat, amelyekért hosszú sorokban állnak a környékbeli piacokon. A titka, hogy mindent vegyszermenetsen termel. Családjában a felmenőitől tanulta a biogazdálkodás alapjait, amit mára professzionális szinten művel. A községben az önkormányzat támogatásával új sorozat indul idén januárban Mesterségem címere...címmel. 

Rózsika január 23-án kedden délután öt órától a Berze Nagy János Iskola könyvtárában tart előadást azoknak, akik szeretik a kertet, és az egészséges táplálkozás hívei. Akinek ideje és lehetősége van, ne mulassza el a lehetőséget, mivel helyben minden kérdésére is választ kaphat. 

Akinek nem tud részt venni az ingyenes előadáson, az se búsuljon! Mi ott leszünk, és részletesen beszámolunk portálunkon arról, miként készüljünk az idei kerti szezonra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában