Orvosi tanács

2024.01.03. 21:55

A gyógyszernél jobb orvosságot ajánl dr. Mangó Gabriella az ízületi fájdalmakra + videó

A népszerű gyöngyösi háziorvos apró ötleteket osztott meg a nagy ízületi fájdalmak csökkentésére.

Szabó István

Dr. Mangó Gabriella, a népszerű gyöngyösi háziorvos apró ötleteket osztott meg a közösségi oldalán, amelyek segítségével csökkenthetők a nagy ízületi fájdalmakat. 

– 70 éves kor fölött néppanasz az ízületi fájdalom – sőt, előtte is lehet mondani –, csak 70 éves kor fölött a gyomor nyálkahártyája már nem olyan ellenálló, mint előtte, fiatalabb korban. A szedett fájdalomcsillapítók, sajnos, nagyon sokszor gyomorvérzéshez, gyomorpanaszhoz, gyomorfelmaródáshoz vezethetnek. Mit tegyünk akkor, ha fájnak az ízületeink, és talán nem szeretnénk szedni fájdalomcsillapítót? Nagyon fontos az, hogy figyeljünk, ne fázzanak meg az ízületeink: se a térdünk, se a hátunk, se a gerincünk. Lehet akár a kabátba egy sálat bevarrni, vagy még egy pulóvert felvenni a derekunkra, hogyha valaki derékpanaszos, esetleg térdrögzítőt használni. Nagyon fontos, hogy védekezzünk a hideg ellen, és védekezzünk az ellen, hogy instabil legyen az ízületünk. Nagyon ajánlott még a különböző melegítő-, vagy akár sportkrémek használata, amik bemelegítik az izomzatot, és az ízületeket, mielőtt egy nagyobb túrára indulunk, vagy otthoni takarításba kezdünk, vagy esetleg beáll valaki a gépek mellé a sorba dolgozni, vagy kimegy a hidegbe nagyon nehéz dolgokat emelgetni, és csodálkozik utána, hogy fáj a dereka és a térd-, a csípő-, a vállízületei. Akinek ízületi problémája van, javasolt 2-3 napig lecsökkenteni az állati eredető fehérjebevitelt. Próbáljon meg több zöldséget, esetleg több tésztát, rizst enni, és ha lehetséges, akkor a fehérjét más módon, bab, borsó formájában bevinni a szervezetbe. Igyon sok folyadékot, szedjen különböző porcképző szereket, kinek mi tetszik, lehet vényre is kapni. Szedjetek D-vitamint, mozogjatok és nyújtsatok – nagyon fontosak a nyújtógyakorlatok! És vigyázzatok az ízületeitekre! Maradjatok rugalmasak! – részletezte dr. Mangó Gabriella.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában