Karácsonyfaszállítás

2024.01.08. 17:31

A következő hetekben elszállítják a kidobott a fákat Hevesben

Február elejéig mindenhonnan elviszik a fenyőket Heves vármegyében is.

Molnár Helga

Hevesben is elkezdik a kidobott fák elszállítását

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Most, hogy túl vagyunk az ünnepeken, szép sorjában eltűnnek a díszek, a karácsonyfák is kikerülnek az otthonokból. Ennek apropóján megkerestük nagyobb városaink szolgáltatóit, milyen ütemben szállítják el a fenyőfákat.

Nagy Mihály Tamás, az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy , a Szelektív Nonprofit Kft. alvállalkozójaként a vízkeresztet követően, két gyűjtési alkalmat megjelölve gondoskodnak a karácsonyfák díjtalan összegyűjtéséről, elszállításáról Egerben és a környező településeken. Arra kérnek mindenkit, hogy a karácsonyfákat az adott napokon reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni. Egerben január 15-e és 19-e között, illetve január 29-e és február 2-a között a zöldhulladékkal megegyező szállítási napokon viszik el a fákat, a www.egrihulladek.hu oldalon megtalálható részletes utcalista alapján.

Vidéken is jelen vannak, így Kiskörén és Kompolton január 15-én és 29-én, míg Andornaktályán, Nagytályán, Makláron 16-án és 30-án szállítanak. Felsőtárkányban, Kerecsenden, Kápolnán 17-én és 31-én, Ostoroson, Tófaluban, Aldebrőn, Tarnamérán pedig január 18-án és február 1-jén vszik el a fákat. Novajon, Noszvajon, Demjénben, Egerszóláton és Egerszalókon 19-én és február 2-án szállítják el azokat.
– Tisztelettel kérjük, hogy a karácsonyfákat a környezetet nem szennyező, illetve a forgalmat nem veszélyeztető módon díszek, fényfüzérek, talp nélkül szíveskedjenek kihelyezni a további hasznosíthatóságuk érdekében. Társasházi övezetekben a hulladékgyűjtő edény mellé, míg magánházas övezetekben az ingatlan elé kérnénk a kihelyezést. Amennyiben olyan méretű karácsonyfát helyeznek ki (5 métertől magasabb), ami nem fér a gyűjtőjárműbe, illetve lemaradnak a gyűjtés idejéről vagy selejtezendő műanyag karácsonyfát adnának át, úgy az Eger, Homok utca 26. szám alatti hulladékgyűjtő udvart vehetik igénybe nyitvatartási időben – közölte.

Gyöngyösön január 9-től gyűjtik a lebontott karácsonyfákat – írta a város honlapján. Az ünnepek után az NHSZ Mátra Hulladékkezelő Nonprofit Kft. díjtalanul összegyűjti a fenyőfákat – tájékoztatta a társaság az önkormányzatot. A közszolgáltató arra kéri a lakosságot, hogy a közterületek rendjének és tisztaságának megóvása, illetve a balesetek elkerülése érdekében a fákat ne dobják az úttestre, a parkokba, zöldterületekre, hanem helyezzék azokat a hulladékgyűjtő edények mellé vagy azok helyére.Tájékozódni a www.nhszmatra.hu honlapon lehet még.

Hatvanból Farkas Zsolt, a Szelektív Hulladékhasznosító és Környezetvédelmi Nonprofit Kft. telephelyvezető-helyettese tájékoztatta portálunkat.
– A fenyőfák elszállítása a városban január 15-e és 19-e között valamint január 22-e és 26-a közötti időszakban (a kommunális hulladékszállítás napjain) elkülönítetten történik. A fenyőfákat a hulladékgyűjtő edények mellé idegenanyagoktól mentesen kell elhelyezni rakodható méretben – közölte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában