Vándor

2024.01.30. 16:02

A lőrinci Pék-hídon vert tanyát a világjáró francia

Jean Noel Michonnet-t nem zavarja a télies időjárás, kerékpárjával északtól függetlenül már öt éve járja a világot. Keddre virradóra Lőrinci határában vert tanyát.

Tari Ottó

A Pék-hídon is lehet jól aludni, még ha ezt eddig senki nem gondolta volna is

Forrás: Beküldött/Zubor András

Milyen jó, hogy a közelmúltban a lőrinci képviselő-testület nem az úgynevezett Pék-híd lebontása mellett döntött! A 40 éves francia világvándor, Jean Noel Michonnet legalábbis bizonyára így vélekedik, hiszen a Zagyva két partját összekötő, meglehetősen leromlott állapotú alkalmatosságon verte fel sátrát, hogy kipihenten folytassa útját Petőfibányának indulva Debrecen, majd Horvátország és Bosznia irányába. A Balkánról aztán majd visszafordul és hazakerekezik Franciaországba, hiszen ki kell pihennie az út viszontagságait. Öt éve pattant nyeregbe, s azóta bejárt több földrészt, Európa országain kívül eljutott Ázsiába és Afrikába is, így a mostani túra tulajdonképpen már levezetés számára.

A siló tetején, háttérben a Mátra nyúlványai
Forrás: Beküldött/Zubor András

Ha meg-megáll, többnyire szakít időt arra is, hogy megismerkedjen az adott környék nevezetességeivel. Mint mondta, a Lőrinciből elé táruló panoráma lenyűgözte, különösen, mert helyi alkalmi kalauzal, Zubor András segítségével felmentek a malomsiló tetejére, ahonnan a tiszta időben jól látszott az Alföld és a Mátra találkozása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában