Tiszta a levegő

2024.01.10. 11:45

A Tátrát fotózhattuk a Bükkben egy kilátóból + fotók

Szabad szemmel is nagyon tiszta és részletes Tátra-látványban volt része annak, aki a derült időben fölment a Bükk csúcsaira.

Tóth Balázs

A vasárnapi és hétfői viharos északi szél kisöpörte a felhőket és a füstöt a Kárpát-medencéből, a verőfényes napsütésben pedig a Bükk csúcsairól messzire el lehetett látni a környékre. Bükkszentkeresztről és Bánkútról is ragyogó kilátás nyílt a Kárpátok északi vonulataira, a hóval fedett Alacsony-Tátrára, a Magas-Tátrára, a Liptói-havasokra és a Bélai-havasokra, sőt, a Fátrára is. Természetesen alaposan szemügyre lehetett venni az általában szmoggal borított Sajó-völgyet is, ahol föllélegezhettek az ott élők. Aki ott kimozdult a városból, faluból, még ha nem is kapaszkodott föl egy dombra sem, az is láthatta az első látásra furcsa felhőnek tűnő Tátra vonulatait a kristálytiszta időben. A gyakorlott túrázók szerint utoljára a Covid járvány idején volt ilyen tiszta a levegő errefelé, akkor lehetett ilyen élesen és részletesen látni a magas hegyeket. A meteorológusok még szerdán is derült időt jeleznek előre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában