Átadás

2024.01.18. 16:57

Adományt gyűjtöttek az egri gyermekosztálynak

A Média Eger, azaz a városi televízió az adventi véradás alatt adományt is gyűjtött a Markhot Ferenc Kórháznak.

Szabadi Martina Laura

Átadták az egri kórház gyermekosztályának az adományokat a Média Eger munkatársai

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Több mint 3 ezer pelenkát, gyermekápolási eszközöket, popsitörlőket adott át a Média Eger Nonprofit Közhasznú Szolgáltató Kft.

– Nagy hasznát vesszük, hiszen rengeteg benn fekvő gyermek van a Markhot Ferenc Kórház gyermekosztályán. Van, hogy csak egy éjszakára, megfigyelésre maradnak, a szülő pedig elfelejti bepakolni a riadalom közepette a szükséges tisztálkodószereket, pelenkát – mondta dr. Thummererné Rebicsek Rita, a Markhot Ferenc Kórház ápolási igazgatója a csütörtöki eseményen.

– Decemberben sokan szeretnek adományozni, ekkor keresett meg a Média Eger Nonprofit Kft. adománygűjtési szándékával a gyermekosztály számára. Jeleztük, hogy mire van nagy szükség. Reméljük megmarad ez a hagyomány, mellyel a bent fekvő beteg gyermekeket segítik – fogalmazott.

Kereki Gergely a cég ügyvezetője kiemelte, cégek és magánszemélyek is adakoztak a kórház javára babaápolási szereket. 

– Egy mágikus jinnel is kedveskedtünk, ennek a nagyobb gyerekek örülhetnek. Decemberben bohócdoktorok is ellátogattak az intézménybe. Úgy gondolom, egy megyeszékhely televíziója a tudósítás mellett részt kell, hogy vegyen a város életében. Kapocsnak kell lenni, a társadalmi szerepvállalásban is meg kell felelni a napi rutinon túl. Az is a feladatunk hogy megtaláljuk azokat az adományozókat akik egy-egy jó ügy mellé tudnak állni. Nagyban támogatta a kezdeményezésünket a Ruag és az egerszalóki TZMO Hungary Kft. valamint a maklári Bosch üzem is – emelte ki.

A megtisztított plüss játékokat is szívesen fogadja a kórház, hiszen hagyomány, hogy a gyerekek az ellátást követően választhatnak egy játékot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában