Heol.hu Videó

2023.12.08. 18:00

Kígyózott a sor az Adventi Véradáson az egri televíziónál + fotók, videó

A Média Eger adventi véradást szervezett a Magyar Vöröskereszt területi szervezetével. A kezdeményezéssel sokakat, köztük Eger ismert embereit és politikai szereplőket is sikerült megmozgatni.

Szabadi Martina Laura

Sokan várakoztak, hogy vért adhassanak

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

– Az advent az az időszak, amikor mindenki egy kicsit jobban szeret adományozni mint az év többi időszakában – mondta Kereki Gergely, a Média Eger Nonprofit Kft. ügyvezetője péntek délután, ekkor kezdődött ugyanis a Média Eger szervezte adventi véradás. Az egri televízió a Magyar Vöröskereszt Heves Vármegyei Szervezetével közösen folytatta újra az élő adással fűszerezett több éves hagyományt, amely egy ideje elmaradt.

A véradáson már kora délután több tucat ember várakozott, a donorokat az Ételt Az Életért Alapítvány finomságai, forralt bor és értékes nyeremények is várták a nap folyamán. Az ügyvezető 100-150 ember részvételére számít.

– Régebben szerették az emberek, sokan jöttek, hiszen a hétköznapitól teljesen eltérő légkörben zajlik a véradás, kicsit be is lehet nézni a kulisszák mögé. Mivel hosszú évek óta nem volt, igyekeztünk újra visszahozni a köztudatba, zenészekkel, sportolókkal népszerűsítettük. Meglepően sokan fogadták szívesen a kezdeményezést és segítettek a népszerűsítésben, a támogatók köre is hihetetlenül gyorsan duzzadt, csak az ajándéksorsolásra 40 felajánlás érkezett cégektől, magánszemélyektől. Sokan hozzátettek a véradás sikeréhez – részletezte az ügyvezető. Elmondta, ezen a napon az egri kórház gyermekosztályának is küldtek adományokat, ehhez is rengeteg felajánlás érkezett, a benn fekvő gyermekekhez pedig bohócdoktorok érkeztek péntek délután. 

– Rég nem volt már közös véradásunk a tévével. Az előzőekben viszont nagyon jól sikerültek, ezért is örülünk a kezdeményezésnek – mondta Rendes Jánosné, a vöröskereszt véradásszervezője. Délután négy órától élő adás mellett zajlik a véradás, a műsorba meghívott vendégek szintén egészségtudatos témákat képviselnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában