Elmegy a végsőkig

2024.01.26. 13:10

Az orvosokat hibáztatja a gyöngyösi kórházban elhunyt fiú apja

Májusban hunyt el Varga Barnabás fia a Gyöngyösi Bugát Pál Kórházban, és ahogy arról a Bors beszámolt, az édesapa a végsőkig elmegy, hogy bebizonyítsa, fiával nem úgy bántak, ahogyan kellett volna.

Heol.hu

Varga Barna tudni akarja, miért kellett a fiának meghalnia

Forrás: Bors

Varga Barna elszántan harcol azért, hogy az egész ország megtudja, hogyan halt meg a fia 2023. május 2-án 11 órakor a Gyöngyösi Bugát Pál Kórházban. Panaszbejelentést tett a Nemzeti Népegészségügyi Központban is, ahol kivizsgálták ügyét, és panaszát részben jogosnak találták, erre való tekintettel a kórházzal szemben közigazgatási hatósági eljárást indítottak, olvasható a Bors honlapján

– Addig nem nyugszom, míg azok, akik felelősek a fiam haláláért, meg nem kapják méltó büntetésüket. Tény, hogy a gyermekem korábban két hónapon keresztül a kristály nevű szerrel élt, de meggyőződésem, hogy ellentétben bizonyos szakértők állításával, ez nem hozható összefüggésbe a halálával – mondta el a Borsnak a gyászoló apa, aki a fia halálának részleteit is megosztotta a lappal. 

Március 19-én éjjel a kisebbik fia felébresztette Varga Barnát, hogy a másik fia, Barnabás, mellkasi fájdalmakra panaszkodik és fullad. Kihívták a mentőket, beszállították a kórházba. Több vizsgálatot is elvégeztek, és az értékei szívproblémákra utaltak. Hazamentek, de Barnabás este újra rosszul lett. 

– Felső légúti fertőzést állapítottak meg nála, gyógyszert adtak és azt mondták, forduljunk a háziorvoshoz, akitől aztán a gyermekem köptetőt kapott. 24-én Barnabás olyan rosszul volt, hogy ismét ki kellett hívnom a mentőket. Bevitték a gyöngyösi kórházba, ahol két injekciót kapott, majd hazaküldték. Alig néhány kilométert tettünk meg, amikor Barnabás felkiáltott: Apa, megáll a szívem, meg fogok halni. Azonnal hívtam a 112-t, és elindultunk vissza a kórházba – mesélte az apa a Borsnak. 

Mint ahogy írják, Barnabás a belgyógyászatra került, majd hazavitték, s ezután újra kórházba kellett szállítani. Az orvos azt mondta az apának, hogy a fia szíve 60 éves, és szívkatéteres vizsgálatra is szüksége van. Amikor eltolták mellette a folyosón, a fia nem ismerte meg. Másnap kritikus lett az állapota, az intenzív osztályra került. Május másodikán hunyt el. 

– Kérésére a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szakértői megállapították, hogy a beteg ellátása során szakmai hibák történtek. Mint az az apának írt válaszlevélben olvasható, a beteget nem az érvényes protokollnak megfelelően szedálták – részletezték.

A Bors megkereste az érintett kórházat is, s a következő választ kapták: „Véleményünk szerint a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház a szakma szabálya szerint járt el. Kollégáink a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ panaszkivizsgálási dokumentációját jelenleg szakértik.” A gyászoló apának pedig azt írták: „Kijelentjük, hogy néhai Varga Barnabás elhalálozásával kapcsolatosan semmiféle felelősség nem terheli, így erre alapozva semmiféle kártérítési követeléssel szemben a Kórháznak kötelezettsége nincs.” 

Az édesapa azonban a végsőkig elmegy, hogy bebizonyítsa, fiával nem úgy bántak, ahogyan kellett volna. Úgy érzi, tartozik ezzel a gyermekének.   

Az esettel kapcsolatos teljes cikk a borsoline.hu oldalon olvasható. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában