Farsang

2024.01.17. 08:06

Lelkesen készülnek a borotválós farsangra a parádsasvári maskarások

Idén február 10-én rendezik meg a hagyományos borotválós asszonyfarsangot Parádsasváron. Jó bulinak ígérkezik, már most érdemes a naptárba beírni a dátumot.

Barta Katalin

A tavalyi rendezvény kiváló hangulatban telt

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Parádsasváron mostanra összeállt az idei borotválós asszonyfarsang egész napos programja. Az önkormányzat és a Parádsasvári Maskarások Hagyományőrző Egyesület által szervezett mulatság délelőtt 10 órakor kezdődik a művelődési ház udvarán. A vendégeket már maskarában várják a szervezők. A talpalávalót a Hollóének Hungarica Régizene Együttes húzza majd. Fél 12-kor kezdődik a jelmezes felvonulás a falu utcáin, zenével, hangos kolompolással, majd az önkormányzat épülete előtt folytatódik a mulatozás. A szervezők ígérik, idén is minden férfit megborotválnak, s üldözőbe veszik őket. Újdonság, hogy a faluban több helyen is pampuska pontokat helyeznek ki,  ahol kóstolójegy ellenében igazi házi sütésű pampuskát kóstolhatnak. 

Kora délután Káposzta-terasz várja a visszaérkezőket, akik kóstolójegy ellenében a helyszínen üstben főtt legényfogó töltött káposztát kínálnak majd. 
A rendezvény ideje alatt boszorkányok fekete főzetével, vagy Sárkányfűvel fűszerezett forró szőlőlével öblíthetik le kiszáradt torkukat. Délután háromtól a Foton Zenekar 50 éves, jubileumi nosztalgia koncertjén vehetnek részt a művelődési ház nagytermében. 
Öt órától tombolasorsolás várható, este hattól pedig táncházba várják a résztvevőket. 
Napközben a helyi műhelyeket is felkereshetik. Ezek: Üvegmanufaktúra üvegfúvás és üzlet, László Kristály üvegcsiszoló műhely-üzlet
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában