Gyász

2024.01.23. 15:11

Egykori tanárát gyászolja a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium

Kárpáti István közel négy évtizeden át tanított a gyöngyösi gimnáziumban, a város önkormányzati képviselője is volt.

Szabó István

Életének 83. évében elhunyt Kárpáti István volt gyöngyösi önkormányzati képviselő, a Berze Nagy János Gimnázium egykori tanára, adta hírül a gyöngyösi városháza.

Kárpáti István 1941-ben született Boldogon, ott folytatta általános iskolai tanulmányait, majd a hatvani Bajza József Gimnáziumban érettségizett. Egyetemi tanulmányait Debrecenben végezte, az akkori nevén Kossuth Lajos Tudományegyetemen 1964-ben vette át történelem-földrajz szakos tanári diplomáját. Még abban az évben elkezdett dolgozni a gyöngyösi gimnáziumban, amely akkor még Vak Bottyán János nevét viselte, majd 1971-től vette fel a Berze Nagy János nevet. 2002-es nyugdíjba vonulásáig közel negyven éven át tanított az intézményben, 1982-től a gimnázium levelezőtagozatát vezette, majd 1990-től az igazgatóhelyettesi feladatokat is ellátta. Részt vett a gimnázium nyolcosztályos tantervének kidolgozásában.

Kárpáti István
Kárpáti István
Forrás: Gyongyos.hu

Kárpáti István a rendszerváltás utáni első szabadon választott gyöngyösi képviselő-testület tagja volt, a grémiumban 1990 és 1994 között az MDF képviselőjeként dolgozott, áll a gyöngyösi városháza közleményében.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában