Ajánlás

2024.01.05. 08:50

Gyöngyösi fiatalok kitüntetéseire vár javaslatokat a város önkormányzata

A tanulmányokban, a művészetekben, a közösségi munkában kimagasló eredményt elért ifjakat ismeri el évente a város.

Szabó István

Gyöngyös évente elismeri a város jeles fiataljait

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Február elsejéig várja a gyöngyösi önkormányzat képviselő-testülete a jelöléseket a tanulmányokban, művészetekben, közösségi munkában kimagasló eredményeket elért városi fiatalok elismerésére, tájékoztatott a városháza. Közlésük szerint a Gyöngyösi fiatalok a tudásért, a Gyöngyösi fiatalok művészetekért, valamint a Gyöngyösi fiatalok a közösségért kitüntetés azoknak a fiataloknak adományozható, akik a tanulmányokban, a művészetekben, közösségi munkában a felterjesztés időpontját megelőző időszakban kimagasló eredményt értek el. A kitüntetés Gyöngyösön élő, vagy a városban tanulmányokat folytató, alkotó, közösségi munkában aktívan tevékenykedő, továbbá a településről elszármazott fiatalnak adományozható, legfeljebb 35 éves korig. Évente összesen három, kategóriánként egy kitüntetés odaítélésére kerülhet sor. Kategórián belül lehetőség van megosztott kitüntetés odaítélésére is, áll a városháza közleményében.

A tájékoztatás kitér arra is, hogy a kitüntetés adományozására javaslatot tehet:

  • bármely gyöngyösi választópolgár,
  • a képviselő-testület tagja, állandó bizottsága, polgármester, alpolgármesterek,
  • a gyöngyösi székhelyű, illetve tevékenységét részben vagy egészben Gyöngyösön kifejtő civil-, vagy gazdálkodó szervezet, egyházi szervezet, valamint alapítvány,
    az intézményi diákönkormányzatok,
  • a városban működő köznevelési és felsőoktatási intézmények vezetői, pedagógusai,
  • az iskolaszékek, intézményi tanácsok, az érdekképviseletek,
  • a gyöngyösi nemzetiségi önkormányzatok.

A részletes feltételeket és a kitüntetéssel járó elismerések leírását az önkormányzat hivatalos weboldala, a gyongyos.hu tartalmazza. Az írásba foglalt, indokolással ellátott javaslatokat, melyek tartalmazzák a felterjesztő elérhetőségét, Hiesz György polgármesternek címezve lehet benyújtani Gyöngyös Városi Önkormányzat címén (3200 Gyöngyös, Fő tér 13.) vagy elektronikusan a [email protected] e-mail címen 2024. február elsejéig.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában