Segítenek

2024.01.04. 20:40

Hatalmas erővel csapódott ablaknak egy erdei fülesbagoly, a mályi madármentők segítenek rajta

Nem indul zökkenőmentesen az év a mályi madármentőknél, már az újév első napjaiban is sok dolguk akad.

Fekete-Vadászi Erika

Míg sokan a szabadságukat tölti az újév első napjaiban, vagy dolgoznak ugyan, de még csak félgőzzel, vannak, akiknek már most sok teendőjük akad. 

A Madármentő Állomás Mályi munkatársainak is az utóbbiak közé tartoznak. Nem indult zökkenőmentesen 2024 számukra, derül ki a Facebook-oldalukról

Volt már dolguk idén elgázolt macskabagollyal, majd egy, a szárnyánál megsérült széncinegét vettek a gondozásukba. Mint írták, a cinege sérülése nem annyira súlyos, egy kicsit vendégségben lesz a mályi madármentőknél, aztán hamarosan újra kergetheti a cinegelányokat. 

Ha minden nem lenne elég az első napokra, még egy sérült erdei fülesbagoly is a segítségükre szorult. S hogy a szívmelengető pillanatokból se legyen hiány, a kis állat elkápráztatta megmentőit. 

– Hatalmas erővel csapódott ablaknak, és ebben a pillanatban nem tud felállni. Nagyon megütötte magát szegényke. Ahogy visszaértünk vele a mentőállomásra, kinyitottuk a dobozt, s ebben a szeretnivaló pózban várta a segítséget a hatalmas szemeivel – részletezték. 

A pórul járt tollasért mindent megtesznek, hogy fel tudjon állni, s később szabad lehessen. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában