Bakancsot fel!

2024.01.26. 19:39

Határon átnyúló túrát szervez a Bükki Nemzeti Park

Ipolytarnóc és a mucsényi fatörzsbarlang között szerveznek vezetett túrát szombaton.

Tóth Balázs

2024. január 27-én országhatárt átívelő tematikus túrát indít a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a szlovák-magyar Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark őslénytani központjából a szlovák oldalon megbújó mucsényi fatörzsbarlanghoz.

A tíz kilométeres, közepes nehézségű szakvezetett túrán az ipolytarnóci Miocén Parktól a Geopark szlovák oldali fatörzsbarlangjáig húzódó terület országhatár menti csodáit ismerhetik meg az érdeklődők. A terepbejárást követően a látogatók az Ősfenyő Belépő fogadóépületben vehetnek részt programokon. A túra is innen indul szombaton 10 órakor, a séta időtartama körülbelül 4 óra, a program várható vége 14 órakor lesz.

A programhoz előre be kell jelentkezni. A regisztrációhoz az [email protected] email címre, "Fatörzsbarlang túra regisztráció" tárgy megjelöléssel, név és mobil szám megadásával lehet bejelentkezni, a rendezvény részvételi díjas.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában