Pluszpénz

2024.01.26. 08:30

Havi fél millió forinttal támogatja a rendőrséget Hatvan

Hatvanban februártól havonta 500 ezer forinttal támogatja a rendőrséget az önkormányzat – erről is döntött a képviselő-testület csütörtöki ülésén. Az intézkedés célja a a közbiztonság erősítése és a fokozottabb rendőri jelenlét.

Tari Ottó

A hatvani városvezetés és a kéklámpás szervezetek között rendszeres az együttműködés. A település évről-évre elismeri a rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem dolgozóinak munkáját. Az is hagyomány, hogy az év végén ajándékkal köszönik meg az érintett szervek áldozatvállalását.

A partnerség most újabb állomásához érkezett: a városi rendőrkapitányság és az önkormányzat a közbiztonság erősítése, valamint a fokozottabb rendőri jelenlét érdekében megállapodást kötött, amely alapján a település februártól havi félmillió forintot adományoznak a rendőrségnek.

– A Hatvani Konzultáció alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a hatvaniaknak nagyon fontos a közbiztonság. Ennek érdekében sok intézkedést hoztunk eddig is, egybek mellett térfigyelő kamerákat helyeztünk el, s igyekszünk erősíteni a közterület-felügyeletet is. A rendőrség a korábbiakban is sokat tett azért, hogy lakóhelyünkön megfelelő legyen a közbiztonság. Úgy vélem, Hatvan ebből a szempontból kiemelkedik a környékbeli települések közül, azonban ezt még tovább szeretnénk javítani – részletezte Horváth Richárd.

Soltész Bálint rendőr alezredes, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője úgy fogalmazott: a jelzett összeget a városban a megszokott, mindennapos járőrszolgálaton felüli prevenciós jelenlét támogatására, valamint az abban résztvevő munkatársaik önként vállalt túlszolgálatainak a finanszírozására fordítják.

A megerősített együttműködés eredményességét várhatóan nyáron értékeli először a hatvani rendőrség és az önkormányzat vezetése.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában