Előzzük meg a bajt!

2024.01.18. 21:56

Hogyan függ össze a narancs és a Parkinson kór? A gyöngyösi háziorvos megmondja

Akár a banán, a citrom és a narancs is hozzájárulhat a Parkinson kór kialakulásához dr. Mangó Gabriella szerint. Kitért rá, mi áll ennek hátterében, és mit tehetünk, hogy elkerüljük a bajt.

Fekete-Vadászi Erika

Fontos megmosni a mandarint, narancsot és minden gyümölcsöt a gyöngyösi háziorvos szerint

Forrás: Zantleitner Ingrid/Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra

A Parkinson-kór okozta demenciáról már beszélt dr. Mangó Gabriella gyöngyösi háziorvos. Most pedig arról számolt be Facebook oldalán, hogyan függhet össze ez a betegség a naranccsal vagy épp a banánnal. 

A déligyümölcsökről biztosan nem sokaknak jut eszébe a Parkinson-kór - pedig ahogy dr. Mangó Gabriella szavaiból kiderül, lehet köztük összefüggés. 

– A Parkinson-kórral kapcsolatban megemlítettem már a környezeti vegyszeres terhelésünket. Nagyon sok betegségnek nem ismerjük a pontos okát, ezért feltételezhető, hogy a kórokok sokrétűek. Így nem zárhatók ki a modern világ termésfokozó, érést elősegítő anyagai, a hozamnövelő vegyszerek hosszútávú, egészségkárosító hatásai sem – ismertette. 

A gyöngyösi háziorvostól megtudhattuk, mit tehetünk annak érdekében, hogy ami egészséges, az valóban az legyen. 

– Nagyon fontos, hogy télen a mandarint, a banánt, a narancsot és a citromot mossátok le kézmelegnél melegebb vízzel, így sok szennyeződéstől menthetitek meg a szervezeteteket – hangsúlyozta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában