Ezt látnod kell!

2024.01.15. 21:45

Jeges csodavilág az Ilona-völgyi vízesésnél + videó

A természet alkotta jeges mesterművet örökítette meg Mocsári Balázs, aki a Mátrában járt, s levideózta az Ilona-völgyi vízesést.

Fekete-Vadászi Erika

Télen is csodálatos az Ilona-völgyi vízesés

Forrás: Mocsáry Balázs Photos/Facebook

Mocsári Balázs demjéni fotós több szemkápráztató felvételt készített már. Megörökítette például a Vénusz-Hold bolygófedést, s azt is, hogy a Hold a Minorita templom óralapjával randevúzott. Most újabb videóval rukkolt elő, ezúttal a fagyos Ilona-völgyi vízesésnél járt, osztotta meg közösségi oldalán

– Magyarország legmagasabb természetes vízesése a 10 méter magas Ilona-völgyi vízesés, mely a Mátrában található, és Parádfürdő felől közelíthető meg. Ilyenkor télen csodálatos jégvilág keletkezik ott, s így igazán egyedi hangulatúvá válik a hely. Érdemes erre túrázni – részletezte. 

A videón megnézhetjük a vízeséshez vezető utat, ami már önmagában szép látványt nyújt, ám az igazán ámultba ejtő részek a zuhatagnál tárulnak a nézők szeme elé. 

Nem csak a patakmedret csipkézte ki a jég, hanem a vízesést is. Olyannyira, hogy egy jégszobrász is megirigyelhetné a természet alkotta mesterművet. 

A növények, a kövek, mind-mind jégbe burkolóztak az Ilona-völgyi vízesés környékén, s Mocsári Balázs felvételeit elnézve bárki úgy érezheti, mintha ő maga is a jégvilágban barangolna. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában