Jégvarázs

2024.01.11. 17:11

Jeges Heves: az idén is bámulatos a fagyott Ilona-vízesés + fotók

Az Ilona-vízesésénél járt fotósunk, szép képeket hozott onnn.

Molnár Helga

Télen is csodálatos látványt nyújt a vízesés

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Igazán fagyos napok vannak  mögöttünk, de az előrejelzések még pár napig nem is lesz nagy változás az időjárásban. Az országban, közelebb a Bükkben mínusz 23 Celsius fokot is mértek.

Fotósunk a Magyarország legmagasabb természetes vízesésénél, a Parádfürdőtől nem messzi Ilona-vízesésnél járt. S ha már ott volt, csodálatos jeges képeket hozott. Érdemes megnézni őket, hisz a természet télen is igen különleges formákat képes létrehozni.

A Hungaromet előrejelzése szerint az éjszaka első felében még erősebben felhős lehet az ég, majd hajnalra általában csökken a felhőzet, de az Eger-Szeged vonal szélesebb sávjában reggelre rétegfelhőzet képződhet. Itt, illetve az északkeleti határ mentén fordulhat elő hószállingózás. Pénteken többnyire változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, de a Duna-Tisza közén és a Tisza mentén egész nap borult maradhat az ég, és arrafelé hószállingózás napközben is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -7 és -1 fok között alakul, de a szélvédett északi völgyekben néhány fokkal hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken döntően -1 és +4 fok között valószínű.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában