Eger Wine Meetup

2024.01.30. 10:34

Kétnapos borkonferenciát rendez az egri egyetem

A Líceum Díszterme ad otthont február 15-e és 16-a között az Eger Wine Meetupnak.

Molnár Helga

A Líceum díszterme ad otthont február 15-e és 16-a között az Eger Wine Meetupnak. A kétnapos konferencián a szőlő- és bortermelés, a borkereskedelem és a piacépítés hazai és külföldi specialistái, kutatói, valamint olyan nemzetközi borászatokat irányító szakemberek vesznek részt, akik sikertörténetet írtak saját pincészetükkel – írja az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem honlapján.

A kétnapos konferencia négy tematikus blokkból épül fel. Elsőként a közösség kérdéskörében a pincészetek határain túlnyúló együttműködési modelleket tekintik át, legyen szó borvidéki összefogásról, egy szőlőfajta köré szervezett szakmai programról vagy a szomszédos országok kollektív munkájáról. A második téma idén is a birtoképítés területére vezeti el résztvevőket, ahol több szemszögből vizsgálják meg, hogyan fejleszthető egy borászat az itthoni és a nemzetközi piacokon egyaránt. A második napon a bor minőségét alapvetően meghatározó témával, magával a szőlővel foglalkoznak, kitérve számtalan olyan részterületre, amelyek jelentősége felértékelődni látszik a jövőben. Borpiac szekciónkban pedig a hazai borkereskedelem helyzetét vizsgálják.

További információkért érdemes az esemény honlapjára is rákattintani.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában