Felelős állattartás

2024.01.24. 09:00

Láncra vertek egy kutyát, jutalmat akartak érte az egri menhely szerint +videó

Egykori mentvényüket találták meg láncra verve egy szegregátumban az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány tagjai.

Heol.hu

- Ahogy az egyik szegregátumban haladtunk megláttuk őt, vastag láncra megkötve, ráadásul olyanoknál, akik nem tarthatnak többet kutyát. Vastag láncra verték egy szegregátumban, mondván, hogy majd a gazdája jutalmat ad érte, hogy visszakapja – írta az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány közösségi oldalán Zénóról, egykori mentett kutyájukról.

„Több alkalommal szökött már meg az otthonának nevezett helyről, ami nagyjából egy rosszul körbekerített telek egy műhellyel és egy kennellel, a kutyaház pedig inkább csak kutya fedél”– tették hozzá. Szilveszter után például a szomszéd településen, Andornaktályán találták meg Zénót. A menhely híradása szerint majd 1 hétig sínylődött a vastag láncon.

 „ ...az Egri Rendőrkapitányság közreműködésével is úgy 1 órás közelharcba telt őt onnan kiszabadítanunk. Zénó árnyéka a régi önmagának, ki tudja, hogy mit élt át. A gazdája a megtalálását követően nem jelentkezett, ami számunkra egyértelműen azt mutatja, hogy minket jobban érdekelt és érdekel Zénó sorsa, mint őt, bár ez az előzményeket figyelembe véve korábban is így volt. Zénó a gondozásunkban van, pihen. A gazdája nem kapja őt vissza és nem tarthat több kutyát” – szögezte le az egri menhely.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában