Ünnep vége

2024.01.08. 11:48

Leszedték az egri Dobó téri fenyő díszeit

Szociális tüzelőként hasznosul a Dobó tér fája.

Molnár Helga

Lekerültek a díszek a Dobó téri fenyőfáról

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Vége az adventi eseményeknek, elmúlt a karácsony, sőt, túl vagyunk a vízkereszten is, ilyenkor hagyományosan lekerülnek az ünnepi díszek, dekorációk. A köztéri fenyőfákról is leszedik ilyenkor a a gömböket, így történt ez Egerben a Dobó téri fenyőfájával is.

Eged Renátó, a Városgondozás Eger Kft. ügyvezető igazgatója már elmondta, a január 8-i héttől kezdve a cégük folyamatosan végzi a közterületi díszek eltávolítását, melyeket a következő karácsonyi időszakig védett helyen tárolnak majd. Hétfőn délelőtt el is kezdték elbontani a fenyőt, melyet mint megtudtuk feldarabolnak, az önkormányzat által pedig a szociális tűzifa programban megjelölt emberek kapják meg. Ezzel párhuzamosan a karácsonyi vásár faházait is elszállítja a városgondozás, valamint a Dobó tértől kiindulva a díszvilágítás levétele is elkezdődik. A város teljes területén legkésőbb februárra minden díszvilágítást eltávolítanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában