Visszaemlékezés

2024.01.04. 11:45

Levegőbe emelkedő templomtorony is volt Poroszlón

Poroszló bővelkedett az emlékezetes eseményekben 2023-ban. Ezek közül szemezgetünk mostani válogatásunkban.

Fekete-Vadászi Erika

Messzire látszik az új, mohazöld süveg

Forrás: Beküldött/Pál László

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum remekelt a „Passzold vissza, Tesó!” kampányban. A gorillák védelmére szervezett mobilgyűjtésben 2023 tavaszán 115 helyen összesen 1524 kilogramm mobiltelefon gyűlt össze. Több kategóriában hirdették ki a legjobbakat. KKV kategóriában a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum teljesített legjobban. 

Szeptemberben igazi látványosságban lehetett része a poroszlóiaknak: a levegőbe emelkedett a református templom tornya. A különös látványra magyarázat, hogy új, országos szinten is egyedinek számító süveget kapott a poroszlói református templom.

– A poroszlói református templom tornya 1956-ban épült meg klasszicista stílusban, ez volt a nyolcadik alkalom, hogy változtattak rajta az 1801-es megépítése óta. A legutóbbi torony az évek alatt megrogyott, megrongálták a viharok. A lemezek elkezdtek lehullani róla, s életveszélyessé vált. A tornyot 2022. nyarán vették le három részletben, két hatalmas daru segítségével, majd bő egy évvel később, szeptemberben foglalta el méltó helyét az új – mondta el akkor portálunknak Pál László, Poroszló református lelkésze. 

Cukiságból sem volt hiány. Új szamár érkezett a poroszlói tanyára, így már ketten követik Apostol Nikolettéket mindenhová a birtokon. Molli, a szamár mellé november végén érkezett a tanyára egy újabb csacsi, aki a Bözsi nevet kapta. 

– Bözsit a nagyszüleimtől kaptam úgynevezett emlék ajándékként. A nagypapám a nagymamámról nevezte el a négylábút, akinek nagyon örültem. Szerintem minden ember gyereknek érzi azonnal magát, amikor meglát egy szamarat. A hosszú fülükkel és élénk szemükkel pillanatok alatt belopják magukat a szívünkbe – mondta el portálunknak Apostol Nikolett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában