Árváltozás

2024.01.14. 13:03

Itt vannak az új MÁV és Volánbusz tarifák, így utazhatunk Hevesben is

Az árváltozás érinti a napijegyek árát, a kedvezményes rendszert, a nyugdíjas és a diák jegyeket is - osztotta meg a Heves Vármegyei Kormányhivatal közösségi oldalán.

Hornyák Réka

A kedvezményes vármegye és országbérlet bevezetésével jóval egyszerűbb lesz a helyzet a nyugdíjasoknak is

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Március elsejétől változik a tarifarendszer az állami közlekedésben. A 14 év alattiak ingyenesen utazhatnak, a megszűnő bérlettípusok helyett új kedvezményes napijegyeket vezetünk be, és átalakítjuk a kedvezmények rendszerét is – olvasható Magyarország kormánya honlapján

Mint írják, kétféle új, napi kedvezményes jegy lesz elérhető, a Vármegye24 napijegy, ami 999 forintba és a Magyarország24 napijegy, ami 4999 forintba fog kerülni. Ezek 24 órán keresztül korlátlanul felhasználhatóak lesznke a MÁV és a Volán összes járatán. 

Átalakítják a kedvezmények rendszerét is, így az eddigi 65 féle kedvezményből 22 marad meg március 1-jétől. Ezek közül valamennyi 50 százalékos kedvezményes utazásra jogosít majd fel. 

A 65 év felettiek ingyenes utazási kedvezményét kiterjesztik a 14 év alattiakra. A 14-25 év közöttiek, ha nem vesznek bérletet, 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak csakúgy, mint a közszolgálatban - oktatásban, egészségügyben - dolgozók, amennyiben regisztrálnak a kedvezmény igénybevételére. 

Továbbá a 65 éves kor alatti nyugdíjasok kedvezményesen vásárolhatnak vármegye- és országbérletet, emellett az eddig 90 százalékos kedvezménnyel utazóknak - fogyatékkal élő, tartós betegek és a nagycsaládosok - szintén ingyenes lesz a közlekedés a MÁV és a Volánbusz járatain az országban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában