Top 5

2024.01.01. 21:22

Óév-búcsúztató Egerben, az első kórházi baba – a legfontosabb hétfői hírek egy helyen

Összegyűjtöttük az újév első napjának legfontosabb történéseit, hogy olvasóink véletlenül se maradjanak le semmiről.

Heol.hu

Zenével, tűzijátékkal búcsúztatták az óévet, és köszöntötték az újat Egerben. A Dobó téren önfeledten buliztak a vidám családok és baráti társaságok, a a szilveszter kellékei is feldobták a hangulatot.

Az egri kórház falai között január elsején hajnalban, 2 óra 57 perckor született meg az új év első babája, tudtuk meg Szegedi Erzsébettől, a kórház médiareferensétől. A kislány két, különleges keresztnevet kapott. Ilonka Aranka egy átányi család első gyermeke, 3300 grammal és 55 centiméterrel született.

Idén önkormányzati választások lesznek, ezért arra kértük vármegyénk közgyűlésének elnökét, dr. Juhász Attila Simont, hogy portálunknak ne csupán az elmúlt esztendőben történteket értékelje, hanem tekintsen vissza a 2019-ben kezdődött ciklusra. Az elnök mondandóját – kérésünktől függetlenül – a legfrissebb hírrel, a Heves vármegyének jutott Mikulás-ajándékkal kezdte, valamint azzal, hogy a Jézuska is hozott valamit a fa alá.

Három és fél évtizede tartják karban az egri bazilika harangjait a Toronymester Kft. munkatársai. Bukta András ügyvezető podcastunkban elmondta, milyen munkákat is végeztek a felújítás alatt álló bazilika tornyaiban, mennyire fontos, hogy mindkét oldalon egyforma hangerővel szóljanak a harangok.

Letért az úttestről és árokba borult egy személyautó Nagyréde és Gyöngyös között, a 3-as főút 78-as kilométerszelvényénél hétfőn délután - közölte honlapján a vármegyei katasztrófavédelem. Mint írták, a gyöngyösi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. Az egység a rendőrségi helyszínelés után a kerekeire állítja és áramtalanítja a gépkocsit.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában