Szakmákkal ismerkedtek

2024.01.19. 13:40

Baracklekváros palacsinta koronázta meg a pályaválasztási napot Detken

Hét szakma képviselője mutatta be mesterségét a továbbtanulás előtt álló detki iskolásoknak.

Szabó István

A műkörömépítés világa természetesen a lányokat vonzotta

Forrás: Detki Petőfi Sándor Általános Iskola/Facebook

Pályaválasztási napot tartottak hétfőn a Detki Petőfi Sándor Általános Iskolában, számolt be portálunknak dr. Vona-Túri Diána intézményvezető. Mint mondta, a hagyományos programon 7 szakmával ismerkedhettek meg a pályaválasztás előtt álló diákok. 

– Míg a virágkötés rejtelmeibe Bakosné Baranyi Andrea, addig Kiss Krisztina a műkörömépítés világába vezette be a diákokat. Fehér Judit a védőnői szakmai szépségeit mutatta be eszközeivel, Borosné Rohánszki Zsuzsanna pedig a fodrászat sokféleségét szemléltette gyakorlati úton. A fiúk örömére Vona Ádám famegmunkáló, asztalos, ács és fafaragó eszközökkel tartott interaktív foglalkozást, Vereb Zoltán hivatásos vadász pedig ezen ősi szakma mélységeit tárta fel nekünk. Nagy meglepetésünkre és örömünkre a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság dolgozói is megtiszteltek minket látogatásukkal. Végül, de nem utolsó sorban Kovácsné Murányi Éva a szakácsok mindennapjaiba repített minket, de nem csak a szemünket, hanem a hasunkat is kényeztette, hiszen minden diák számára házi baracklekváros palacsintával kedveskedett, melyet nagyon köszönünk. Hálás köszönetemet szeretném kifejezni minden résztvevőnek, amiért időt szakítottak erre a nemes feladatra és ilyen színvonalas és érdekes tartalommal töltötték meg előadásaikat – részletezte a történteket dr. Vona-Túri Diána.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában