Ösztönzés

2024.01.26. 11:00

Pénzt ér a diákok szorgalma Bükkszenterzsébeten

2024-ben először február 15-ig pályázhatnak az önkormányzatnál azok a szorgalmas diákok, akik jól teljesítenek iskoláikban.

Barta Katalin

Idén is tanulást ösztönző támogatásra jogosultak azok a bükkszenterzsébeti  középiskolában, vagy felsőfokú intézményben tanuló fiatalok, akik jó tanulmányi eredményt értek el iskoláikban. Húszéves korig azok kaphatnak pénzügyi segítséget, akik bizonyítványukkal és a család jövedelemigazolásával tanúsítják, hogy jól teljesítettek a tanévben. A 4,5-es átlagot elérő középiskolások huszontötezer, a legalább 4-es tanulmányi átlagú, felsőfokú tanulmányokat folytatók ötvenezer, a minden tantárgyból jelesre érettségizettek 75 ezer forintot vehetnek át a hivatalban, amennyiben megfelnek a pályázati feltételeknek – tudtuk meg Ortó Szilárd polgármestertől.

Az első tanulmányi fél évet jól teljesítők február 15-ig jelentkezhetnek a hivatalban, a második félévet sikeresen abszolválók július 15-ig nyújthatják be kérelmüket. 

A részletekről és a feltételekről keddi és szerdai napokon lehet tájékozódni a polgármesteri hivatalban, ügyfélfogadási időben, reggel nyolc és délután négy óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában