Semmi cicó

2024.01.27. 11:08

Ragadozók napjára várja a családokat a Miskolci Állatkert

Sok szó esik mostanság a bükki farkasokról és medvékről, róluk is sokat megtudhatnak az érdeklődők a miskolci programon.

Tóth Balázs

A Bükkben is élnek, de látni ritkán lehet őket. Aki viszont ellátogat a Miskolci Állatkertbe vasárnap, az láthat medvét, farkast, hiúzt, vadmacskát. Sőt, Gombkötő Pétertől, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság gerinces zoológiai szakreferensétől mindent megtudhat ezekről a csodálatos, nálunk is őshonos fajokról. A hiúz rejtőzködő életmódot folytat, nagyon ritkán lehet megpillantani, de Miskolcon arról is beszámol majd Burányi Virág, a Budakeszi Vadaspark állat-trénere arról, hogyan tréningezik a vadállatokat, kik vesznek részt rajta, s miért jó ez, mindezt pedig egy kárpáti hiúz példáján keresztül, ismerhetik meg a látogatók. A program 10 órakor kezdődik az Oktatóteremnél, a két előadás fél tizenegykor és negyed tizenkettőkor kezdődik. Február másodikán, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján medvelest szerveznek az állatkertben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában