Mátrai Hegyközségi Tanács

2024.01.20. 20:45

Rizlingszilváni nyerte a mátrai újborok versenyét Mátrafüreden

Az abasári Molnár és Fiai Pincészet vitte el a vándorkupát a Bárdos Tamás Mátrai Újborversenyen.

Szabó István

Folyik a bírálás az 5. Bárdos Tamás Mátrai Újborversenyen

Forrás: Mátrai Hegyközségi Tanács

Csütörtökön immár 5. alkalommal szervezett borversenyt a Mátrai Hegyközségi Tanács a fiatalon elhunyt mátrai borász, Bárdos Tamás emlékére, számolt be portálunknak Nyilas Ilona, a hegyközségi tanács elnöke. Az eseményre a mátrafüredi Avar Hotelben került sor.

– A versenyen csak újborokkal lehetett részt venni. A 70 benevezett tétel aranyérmes boraiból idén is egy csúcsbizottság választotta ki, hogy melyik borász melyik bora lesz a győztes, s ezzel kiérdemli a vándorkupát. Ez évben az abasári Molnár és Fiai Pincészet 2023-as évjáratú Rizlingszilvániját ítélte a zsűri a legjobbnak – részletezte Nyilas Ilona.

A mátrai nedűk e seregszemléjének szervezői már korábban elmondták portálunknak, hogy a borverseny 2019-es alapításakor úgy gondolták, hogy egy kicsit rendhagyóbb legyen a többi ilyen megmérettetésnél, ezért egy vándorserleg jár a legjobbnak. Mint mondták, a kiosztott érmek ellenére a borászok számára az igazi elismerést az jelenti, ha a nevük felkerül a trófeára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában