Szemétügy

2024.01.10. 15:07

Sirokban több mint három köbméter szemetet gyűjtöttek össze egy nap alatt

Felháborító, hogy az a Sirok környéki út melletti árkok újra tele vannak szeméttel. Minden évben el kell takarítani mások mocskát.

Barta Katalin

Sirokban kihasználva a szép tiszta és hómentes időt, elkezdték a község környéki út melletti árkok takarítását. Tuza Gábor polgármester az első nap tapasztalatairól is beszámolt. Úgy fogalamzott, döbbenet, hogy a huszonegyedik században, még mindig így viselkednek egyes emberek! Lazán kidobják az autóból a sörös, energiaitalos, konzerves dobozt, kiöntik a cigaretta csikkel tele lévő hamutartót, nem beszélve a rengetek cigarettás dobozról. Van, aki arra is képes, hogy kivigye az út mellé, az autóból kiszerelt üléssort, vagy a lecserélt használt autógumit. 

Azzal a jelenséggel is találkoztak, hogy egyesek a bezsákolt, otthoni kommunális szemetet hajítják ki az útmenti árokba. Úgy véli, mindez végtelenül felháborító. Mindenki köteles hulladékszállítási díjat fizetni. - Aki valamit megvásárolt, azzal azon  kötelességét is elismeri, hogy a használat után a törvényes ártalmatlanítás is az ő kötelessége!! Jó lenne ezt tudomásul venni! Dolgozóink, a nem egészen tíz kilométeres szakaszról, mintegy 3,5 köbméter szemetet szedtek össze! Ma folytatják a munkát tisztább Sirokért és környékéért.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában