Te is segíthetsz!

2024.01.24. 17:25

Súlyosan beteg aldebrői kislányért fut 100 kilométert egy tanárnő

Az aldebrői Hanna 2021-ben született. Súlyos betegsége miatt még nem tud járni. Volt már donoros csontvelőátültetése, s most egy hobbi futó állt a család mellé, hogy segítse őket.

Fekete-Vadászi Erika

Hanna súlyos beteg, járni még nem tud

Forrás: Beküldött

Gáll Tímea tavaly december 24-én 50 kilométert futott a Down-szindrómával született és a vérképzőrendszeri megbetegedése miatt csontvelőtranszplantált aldebrői Hannáért, és nemsokára újra ugyanilyen kihívást teljesít majd érte. A kilométereket meg lehet vásárolni, az adományok a kislány gyógyulását, fejlesztését segítik elő, derült ki Nádudvari Péter gyógypedagógus és jótékony sportoló portálunknak eljuttatott sajtóközleményéből. 

– 2021 júniusában boldogság költözött egy aldebrői család otthonába, megérkezett Hanna. Pár nap után genetikai vizsgálatok sorozata következett, melyekből kiderült, a kislány Down-szindrómával született. Elindultak a fejlesztő terápiák, melyek segítségével ügyesen fejlődött a pici lány. 2023 januárjában azonban az élet újabb kihívás elé állította a családot. Egy kontroll vérvétel eredménye, majd az onko-haematológiai osztályon történő vizsgálatok mielodiszpláziás szindrómát –MDS– igazoltak. Ez a betegség a kóros vagy elégtelen csontvelői működéssel van összefüggésben – részletezték. 

Hannának idegen donoros csontvelőátültetésre javasoltak, ami rövidebb várakozás után megvalósult. Időközben egy esemény ismét bearanyozta a család életét: megszületett a kistestvér.

Hanna mozgásfejlődése elmarad a kortársaitól: csak mászik, járni még nem tud. Jelenleg szigorú higiénés és étrendi feltételek mellett zajlanak mindennapjai. Azonban, ha ismét közösségbe mehet, elindulhatnak a fejlesztések.

Egy szegedi pedagógusnő, Gáll Tímea, aki sérült gyerekkel dolgozik, rátalált egy alapítványra, egy segítőkész jótékony futóra és megismerhette Hanna történetét és szüleit. Megérintette a kislány szívszorító sorsa, így a jótékony futásai segítségével törekszik segítő kezet nyújtani. Tímea ultramaratoni távokat, két alkalommal 50 kilométert vállalt Hannáért, amelyek kilométerenkénti egységára 2500 forint. A futások Szegeden, saját szervezés alatt történnek. Az első vállalt futás 2023. decemberében volt, mely után a befolyt összeg már közel a fele a kitűzött célnak, azonban a nagylelkű adományozók segítségét továbbra is várja Hanna. Tímea januárban újra futócipőt húz a kislányért, hogy ismét teljesítse érte az 50 kilométeres távot, derül ki a sajtóközleményből.

A pénzösszeget, amelyet Tímea a jótékonysági futásai során az adományozók segítségével teremt elő, fejlesztő terápiákra és a családi fürdőszoba átalakítására fordítja a család.

Aki szeretné támogatni a Hannáért indított kezdeményezést, az adomanybank.hu oldalon feltüntetett információk alapján megteheti. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában