Visszatekintés

2024.01.08. 10:06

Több új bölcsőde is épült, tettek a villámárvizek ellen: így emlékszik Horváth László

Néhány fontos pillanatot ragadott ki 2023-ból Horváth László.

Molnár Helga

Felújítás alatt a bélapátfalvi apátság (Archív fotó)

Forrás: Skuléti Imre

Fotó:

Horváth László országgyűlési képviselő az új év elején is visszatekintett néhány fontos tavalyi eseményre, s ezeket közösségi oldalán meg is osztotta. Az egyik ilyen, hogy évekkel ezelőtt katasztrófahelyzet alakult ki, amikor a hirtelen lezúduló csapadék miatt víz alá került a két település, Bükkszék és Sirok.
– Azonnal nekiláttunk megoldást keresni, s kormányzati döntésnek köszönhetően – önkormányzati önerő nélkül – korszerű csapadékvíz-elvezetési hálózat épülhetett Bükkszéken. Sirokban pedig a csapadékvíz elvezetésének teljes rekonstrukciója valósult meg, modern árokrendszer, valamint záportározó is épült. Mindez szintén önkormányzati önerő nélkül. A beruházások több száz család otthonát védik meg – írta.

A képviselő megemlékezett a bélapátfalvi apátság megújításáról is. A Nagyboldogasszony templom teljes rekonstrukciója folyamatosan és látványosan haladt egész évben, ahogyan a két külső épület, a múzeum és a fogadóközpont kialakítása is.
– A ciszterci apátság térségünk egyik büszkesége, történelmi léptékű felújításával  utódaink számára is megóvjuk – emelte ki.

De visszaemlékezett arra is, hogy az elmúlt évben is épültek új bölcsődék a térségben.
– Minden bölcsőde, óvoda és iskola esély a falvak közösségeinek megerősítésére, a családok helyben maradására. A pályázati forrásokból megvalósult beruházásoknak köszönhetően a legkisebbek korszerű körülmények között, szeretetteljes környezetben, felkészült, lelkiismeretes gondozók, pedagógusok szárnyai alatt tölthetik napjaikat – tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában