Programajánló

2024.01.26. 06:55

Túra, kiállítás, koncert és borbál is lesz az utolsó januári hétvégén Hevesben

Az utolsó januári hétvége következik. Összegyűjtöttük a programokat, hogy minden olvasónk képben legyen.

Heol.hu

A Mátrában is túrázhatunk egy nagyot a hétvégén

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

PÉNTEK

Eger: A dzsungel könyve című musicalt mutatják be a Gárdonyi Géza Színházban 19 órás kezdettel. Nehezen találni olyan gyermeket és felnőttet, akinek ismeretlen Kipling története, és az ebből készült, minden generációnak szóló, családi musical. Ez a máig sikeres és sokakat megragadó történet nemcsak a vadon nevelkedő Maugliról és az őt körülvevő, emberi tulajdonságokkal felruházott állatok kapcsolatáról szól, hanem barátságról, bizalomról, bátorságról, önfeláldozásról, bosszúról, szerelemről és gyászról. Mindarról, ami örök az emberi világban. A darab rendezője Bal József.

Egerszalók: Perspektívák 2024 címmel kiállítás nyílik Egerszalókon, a St. Andrea Galériába 17 órás kezdettel. Az eseményt megnyitja Guti Rita, a Heves Megyei Hírlap szerkesztője és újságírója, köszöntőt mond ifjabb Lőrincz György borász, a moderátor Teleki Klári művészetpártoló lesz. A kiállítók között megtalálható többek között Andreja Jovic, dr. Rostás Bea Piros, Botos Regina, Hodai Anett és Szűcs Rita is. A kiállítást március 26-ig tekintheti meg a közönség.

SZOMBAT

Eger: Fergeteges estére számíthatnak az operettrajongók január 27-én 17 órától Buch Tibor és barátai nagyszabású farsangi gálakoncertjén. A Bartakovics Béla Művelődési Házban rendezendő műsor a jól ismert örökzöld slágerek mellett, operettválogatások, magyar nóták, musical, film és világzenei klasszikusokon keresztül igazi zenei utazást kínál, amely a művészekre jellemző egyedi virtuóz előadásmódban, rengeteg humorral és egy csipet beszélgetéssel van fűszerezve. A szervezők ígérete szerint a vidámság és a jó hangulat garantált! Az estén Buch Tibor mellett olyan neves művészek lépnek fel, mint Lőrincz Judit operaénekes, Horváth Elemér Emi hegedűművész és Horváth Péter zongoraművész. Az este fantasztikus koncertélményt ígér.

  • Ugyancsak a vármegyeszékhelyen agykontroll-tanfolyamot rendeznek január 27-én és 28-án 10-14 éves kor közötti gyerekek számára. Az esemény leírása szerint a tanfolyam hatására a gyerek várhatóan magabiztosabb lesz, eredményesebben tud tanulni, képes megszüntetni fájdalmai zömét, betegség esetén gyorsabban meggyógyul, megtanulja céljait elérni, képes lesz megszabadulni rossz szokásaitól, képes jobb döntéseket hozni, nyugodtabbá és energikusabbá válik.
  • Január 27-én rendezik az Egri Borok Bálját a Hotel Eger & Park Konferencia és Wellness Szállodában. Ez lesz az év első egri boros rendezvénye, ahol partnerével, baráti társaságával együtt személyesen találkozhat a neves egri borászatok képviselőivel, és remek boraikkal. Az Egri Borok Bálján a szervezők szeretettel várják a kiváló borok, a finom ételek és a remek hangulat rajongóit. A bál fővédnöke Mirkóczki Ádám egri polgármester, a díszvendég dr. Lőrincz György borász, a 2022-es év Egri Bortermelője. Kezdés 19 órától.

Gyöngyöspata: Január 27-én ismét megrendezik a Patai Bor és Tor Fesztivált, ahol a disznótor és a bor kapcsolatát járhatják körül a résztvevők a Vári út 32/A szám alatt. Az esemény délelőtt 10 órától pálinkás pohárköszöntővel indul, majd lesz étel- és borkóstoló, vezetett túra a Hétsoros Pincefaluból a várig, élő zene, tánc és tombola is. A szervezők egészen 22 óráig várják az érdeklődőket.

Noszvaj: Ismét borvacsorát rendeznek a településen január 27-én, a Magtár Fogadóban, a Szomolyai út 2/A szám alatt. A különleges ételeket Bucsek András és csapata készíti, a részvételhez előzetes asztalfoglalás szükséges.

Mátra: Téli teljesítménytúrát rendeznek a Mátrában január 27-én. A Téli Mátra teljesítménytúrát 1994 óta szervezi a Hanák Kolos Turistaegyesület. A legnépszerűbb téli mátrai teljesítménytúra mindenki számára tartogat kihívást. Minden év januárjának utolsó szombatján 18,7- 40 kilométeres távokra lehet nevezni Mátrafüreden.

VASÁRNAP

Bükk: Várak a Bükkben címmel túrára várják az egri természetbarátokat január 28-án. Az útvonal: Szilvásvárad – Kelemen–Széke vaskori földvár – Katonasírok – Szomjas Csuka vendéglő – Apátsági templom – Telekessy-üdülő – Tardos-bérc – Szarvaskő vára – Szarvaskő. A csatlakozók 7 óra 20 perckor indulnak Egerből, a Volán pályaudvarról. A túravezető: Benkó Zsolt (30/501-4826) lesz.

Eger: Ismét lesz Kisasszony Piac a vármegyeszékhelyen. Január 28-án általános élménypiac várja az érdeklődőket reggel 7 órától egészen 13 óráig.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában