Nagyjaink

2024.01.08. 20:08

Wass Albert mindig az igazságot kereste, hangzott el az egri megemlékezésen

Az egri Gárdonyi Géza Gimnázium előtt felállított emlékműnél koszorúztak hétfőn Wass Albert születésének évfordulóján.

Szabadi Martina Laura

Wass Albertre emlékeztek Egerben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Wass Albertre emlékeztek az egri Gárdonyi Géza Gimnázium előtt felállított emlékkőnél hétfőn, az író születésének évfordulóján. Szíki Károly, az emlékkő állítója és a Wass Albert Kör vezetője minden évben meginvitálja a gimnázium diákjait, idén Máté evangéliumát ajánlotta figyelmükbe Wass Albert művei mellett.

– Fiatalok, ti vagytok a föld sója! – mondta a diákoknak. Hozzátette, Wass Albert élő természetességgel írt az igazságról, hitről, testvériségről.

– Minden művében bemutatta, tanítani akar mindezzel. Az igazságban megtántorítani nem lehetett, mindig azt kereste az emigrációban is. Ennek felmutatása és a mindig adni akaró, nagybetűs szeretet vezérelte. Legyen ő a menedék a mai vészterhes időkben! – fogalmazott.

A megemlékezésen Patkós Attila szavalt az írótól, majd Székely újévi köszöntő hangzott el. Pelyhe Tibor Wass Albert hontalanságáról, az Isten - ember kapcsolatról megfogalmazott gondolatait idézte, végül megkoszorúzták az emlékhelyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában