Tehetséggondozás

2024.02.13. 19:02

A Mathias Corvinus Collegium Egerbe jöhet

Állásajánlatokat tett közzé az ismert tehetséggondozó szervezet. Egerbe jöhet a Mathias Corvinus Collegium.

Heol.hu

Irodavezető, régiókoordinátor, régióvezető és képviselet-vezető kollégákat keres Egerben a Mathias Corvinus Collegium (MCC), tehát valószínűleg valamilyen képzés indul a vármegyeszékhelyen is. 

Az MCC negyed évszázada foglalkozik tehetséggondozással. A Mathias Corvinus Collegium kezdetben a tehetséges középiskolás és egyetemista tanulók felkarolására összpontosított, a 2000-es évektől kezdődően azonban fokozatosan bővült képzési kínálatuk, és Magyarország határain kívül, a Kárpát-medence több pontján is megjelent az MCC.

„Ma már minden korosztálynak kínálunk fejlődési lehetőséget: az általános iskolában, a középiskolában, a felsőoktatásban tanuló tehetséges diákoknak, de a már diplomával rendelkező fiatal felnőtteknek is nyújtunk térítésmentes képzési lehetőséget. Az MCC az ország iránt elkötelezett, a helyi közösségekért tenni akaró, honfitársaikért és a környezetükért felelősséget érző fiatalokat támogatja abban, hogy a bennük rejlő tehetséget – anyagi, társadalmi és kulturális helyzetüktől függetlenül – kibontakoztathassák és azt saját maguk, hosszú távon pedig a magyarság javára kamatoztathassák. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok a legkitűnőbb oktatóktól tanulhassanak, nyitottak legyenek a világra, ismerjék a nemzetközi folyamatokat, ezzel egyidőben legyenek patrióták, és olyan értékeket, szemléletmódot képviseljenek, amelyek a kárpát-medencei magyarság sorsára és egész Európa jövőjére nézve előremutatóak egyben meghatározóak” – írják magukról.

A Mathias Corvinus Collegium Egyetemi Programja Budapest mellett Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett és Szegeden is elérhető, jelenleg is várják első éves egyetemisták jelentkezését.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában