Beszámolás

2024.02.04. 06:55

A vagyonnyilatkozatokból kiderül, hogy autót cseréltek, megtakarítottak a képviselők Hevesben

A Heves vármegyei parlamenti képviselők közül hárman is autót vásároltak 2023-ban, Dömötör Csaba állampapírra cserélhetett egy lakást, Szabó Zsolt földjei nőttek.

Tóth Balázs

Január 31-én éjfélig kellett leadniuk vagyonnyilatkozataikat az országgyűlési képviselőknek. A honatyáknak a tavaly novemberi viszonyokról kellett számot adniuk, de most sem kellett már tételesen bevallaniuk egyéb jövedelmüket, s nem is kellett megjelölniük azt az ingatlant, amelyben laknak.

Dömötör Csaba (Fidesz) képviselőként 1,547 millió forintot kapott, ehhez jött még államtitkári fizetése, amely az 1-5 milliós jövedelmi sávba tartozik, ténylegesen egyébként 2,321 millió forint. Vagyonnyilatkozatában két váci ingatlant tüntetett föl, egy 177 négyzetméteres családi házat és egy utat. Peugeot 5008-át lecserélte egy Seat Alhambrára. Megtakarításai jelentősen emelkedtek, két és fél millió helyett immár ötmilliót tartott bankszámlán, és volt már 35 millió forintnyi állampapírja. Hitelei 55 millió forintról 51 millióra csökkentek.

Dudás Róbert (Jobbik) képviselői jövedelme 2,166 millió forint volt havonta. Egy mátraballai ingatlanról adott számot 650 négyzetméteres telken 100 négyzetméteres háza áll. Autója továbbra is egy Audi A6 kombi, ami már tíz éves. Állampapírja, bankbetétje, lakás- és nyugdíj előtakarékossága már nem volt a nyilatkozat szerint, ellenben OTP rövid kötvényben 9,17 millió forintot tartott. A képviselősége mellett nem volt más jövedelmi forrása, egy alapítványban és egy egyesületben ingyen végez munkát.

Horváth László (Fidesz) képviselőként 1,856 millió forinthoz jut, emellett miniszteri biztos is, ami 0,5-1 millió forintos havi juttatással jár (520 ezer forint havonta). Egy 125 négyzetméteres egri házról, három kisfüzesi ingatlanról (1 hektáros szántóról, 1700 négyzetméteres telekről, valamint egy 3522 négyzetméteres telekről és házról) számolt be, s megvan 1190 négyzetméteres brennbergbányai telke, két hektáros siroki szántója, legelője. Régi VW Tiguanját újra cserélte. Magyar Állampapírban 23 millió forintot, hitelintézeti tartozása 1,2 millió forintról körülbelül három millióra növekedett. Gazdasági érdekeltsége a Qualitrade Kft.

Lőcsei Lajos (Momentum) képviselői fizetése 2,166 millió forint havonta. Van egy tarnaörsi 90 négyzetméteres háza, telkei viszont már nincsenek meg. Opel Zafirája mellé vásárolt egy VW Passatot. vagyonnyilatkozatában immár tartozásról is beszámolt, hatmillió forintos bankhitelről adott számot, megtakarítása nem volt, ahogy hat havi képviselői fizetését meghaladó készpénze sem.

Nyitrai Zsolt (Fidesz) parlamenti képviselőként havonta 2,166 millió forintot kapott decemberben. Emellett miniszterelnöki biztos is, havi 1-5 millió forint közötti jövedelmet kap. Ingatlanjai között volt egy 250 négyzetméteres beépítetlen andornaktályai telek, valamint egy 122 négyzetméteres borospince és présház, ezen kívül egy 68 négyzetméteres egri lakás résztulajdonosa. Autóként továbbra is egy Kia Cee’d-et használ. Régiséggyűjteménye változatlan maradt (levelek, könyvek, dísztőr, órák). Megtakarításai 46 millióról 53 millió forintra emelkedtek, volt 3 millió forintnyi államkötvénye, 20 millió forintnyi készpénze és 30 milliója a bankban.

Dr. Pajtók Gábor (Fidesz) képviselőként 2,166 millió forintot kap havonta. Számos ingatlana van, Egerben egy 90 négyzetméteres iroda, egy 64 négyzetméteres üzlet, s egy 565 négyzetméteres lakótelek fele az övé, beírta 505 négyzetméteres telken álló 130 négyzetméteres házát is. Van egy siófoki üdülője, Mezőkövesden egy 2,41 négyzetméteres szántó résztulajdona. Szihalmon hat szántóról adott számot, ezek összterülete tíz hektár, Füzesabonyban egy 1,18 hektáros földet tüntetett föl. Kikerült bevallásából egy domoszlói és két füzesabonyi ingatlan.

Megtakarításai négymillió forinttal emelkedtek, de már nincs államkötvénye, K&H állampapír befektetési jegyben 16,5 millió forintot tart, NN nyugdíjbiztosítása 7,5 millió forintra nőtt, bankbetétje tízmillió forint.

Szabó Zsolt (Fidesz) képviselőként 2,32 millió forintot kapott tavaly decemberben. Ingatlanjai között 156 hektár gyöngyöstarjáni (ez tíz hektárral több, mint egy évvel korábban), 13 hektár, 8 hektár szuhai és 16 hektár hatvani mezőgazdasági területről, s rajta egy magtárról adott számot (ez három hektárral nőtt). Autója nincs, lakóházát, illetve annak haszonélvezetét már nem szerepeltette.

Volt ötmilliós készpénz tartaléka, 27 milliós bankhitele viszont nem fogyott. Az egyéb bevételek között havi 1-5 millió forint közötti őstermelői és 0,2-0,5 millió forint közötti bérbeadási jövedelmet jelzett. Gazdasági érdekeltségei között van az Exact-Immo, az Alt-Op, az Exact-Co és az Exact-Cont Kft., utóbbi kettőből van jövedelme, havi 2-500 ezer, illetve 200 ezer forint alatti összeg.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Kurucz Árpád/Magyar Nemzet)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában