Új élet

2024.02.13. 07:29

Amputálni kellett a Szalából mentett macska farkát

Egy Egerben dolgozó nő mentette ki a Szalából a borzalmas állapotban lévő macskát. A négylábút valószínűleg egy másik állat támadta meg, amputálni kellett a farkát, teste tele volt fájdalmas sebekkel.

Szabadi Martina Laura

A Dunaújváros mellett tevékenykedő Törpi Bölcsi gondozza azt a macskát, amelyet a Szalából megtett egy Egerben állategészségügyben dolgozó nő. Tájékoztatása szerint a kandúrt rossz állapotban találták meg, az ürülék már szétmarta a bőrét, a farkát amputálni kellett, az teljesen lebénult. Valószínűleg egy kutya támadta meg, a sebesülését követően pedig hetekig ellátatlanul kóborost a városrészben.

Amputálni kellett a macska farkát
Koda teljesen szelíd, hálás cica annak ellenére, hogy amputálni kellett sérülése miatt
Forrás: Beküldött fotó

A műtét után a Törpi Bölcsi fogadta a cirmost, s tájékoztatásuk szerint jelenleg rehabilitálni próbálják: a vizelettartásra még mindig képtelen az állat, vizsgálják, hogy változtatni lehet-e ezen. Az állat egyébként teljesen szelíd, csakhogy ha állapota nem változik valószínűleg senki sem akarja majd örökbe fogadni.

A macska a Koda nevet kapta. A Törpi Bölcsi egyébként kifejezetten lebénult macskákkal illetve újszülött és kölyök állatok mentésével foglalkozik. Vezetőjük elmondása szerint a kitartó, s költséges ápolások nem ritkán vezettek olyan gyógyulásokhoz, melyek az orvosokat is meglepték. Védenceik jó része örökbefogadható.

Korábban is írtunk már cicás témában, legutóbb egy pozitív hírről számolhattunk be: a Tigra-ZF-Eger OB I.-es női csapatának évzáróján talált gazdára egy árva cica.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában