Árvíz

2024.02.12. 13:16

Árvízvédelmi készültség van a Tisza mentén

Február 11-én rendelték el az első fokú árvízvédelmi készültséget a Tiszánál.

Molnár Helga

A Tisza áradása miatt február 11-én 11 órától I. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) a folyó mentén Kiskörétől Dobáig, illetve Fegyvernekig terjedő védvonalszakaszon – írja a Kötivizig.

A Tisza felső szakaszain több egymásra futó árhullám alakult ki az elmúlt napokban lehullott csapadék következtében, amit tovább táplál az ott felhalmozódott hóvízkészlet olvadása.

A Tisza térségünkben is árad, a vízállás ma reggel 7 órakor Kisköre-alsónál 628 centiméter (I. fok 600 centiméter), Szolnoknál pedig 597 centiméter volt. A Közép-Tiszán az árhullámok együttes tetőzése várható. A jelenlegi információink alapján Kisköre-alsónál II. fokú árvízvédelmi készültségi szintet (700 centiméter) megközelítő, kismértékben meghaladó, Szolnoknál pedig az I. fokot (650 centiméter) kismértékben meghaladó tetőző vízszintek kialakulására lehet számítani.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában